EUROLYGA 2023

Irkluotojas M. Griškonis užsitikrino olimpinį kelialapį

Mindaugas Griškonis tapo pirmuoju Lietuvos irkluotoju, užsitikrinusiu vietą 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse. 33-ejų metų lietuvis penktadienį užėmė antrąją vietą Austrijoje vykstančio pasaulio čempionato vienviečių valčių antrajame pusfinalio plaukime ir pateko į finalą.

Mindaugas Griškonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>V.Draginio nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>V.Draginio nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Griškonis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 30, 2019, 2:15 PM

Lietuvos sportininkas 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 58,13 sek. M. Griškonis įspūdingai irklavo antroje trasos dalyje ir iš ketvirtosios vietos buvo pakilęs į pirmąją. Tuomet įvyko nemalonus incidentas, kuomet lietuvis irklu kliudė takelius skiriantį plūdurą ir jis vos išsilaikė valtyje. Vis dėlto M. Griškonis sugebėjo vėl įsibėgėti ir finišuoti antras.

Nugalėjo čekas Ondrejus Synekas (6.57,10). Trečias buvo norvegas Kjetilas Borchas (7.00,36).

Finale varžysis šeši irkluotojai. Kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes pelnys devyni sportininkai.

Pasaulio čempionių titulą prado lietuvės Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Mūsiškės porinių dviviečių valčių pirmajame pusfinalio plaukime finišavo penktos (7.03,37) ir pasirodymą tęs B finale (7-12 vietos).

Į pagrindinį finalą pateko tris pirmąsias vietas užėmusios įgulos – Brooke Donoghue ir Olivia Loe (6.54,49) iš Naujosios Zelandijos, kanadietės Gabrielle Smith ir Andrea Proske (6.55,81) bei olandės Roos de Jong ir Lisa Scheenaard (6.55,86).

Vyrų porinių dviviečių valčių pirmajame pusfinalyje lietuviai Saulius Ritter ir Dovydas Nemeravičius (6.32,50) liko paskutiniai – šešti. Mūsiškiai daugiau nei pusę distancijos irklavo penktoje pozicijoje, bet vėliau nusprendė pataupyti jėgas ir finišavo smarkiai atsilikę nuo visų varžovų.

Pirmąsias tris vietas užėmė ir į A finalus pateko kinai Liu Zhiyu ir Zhang Liangas (6.12,35), lenkai Miroslawas Zietarskis ir Mateuszas Biskupas (6.13,86) bei šveicarai Barnabe Delarze ir Romanas Roeoeslis (6.15,47).

Lietuviai kovos B finale, o kelialapius į Tokiją pelnys 11 įgulų.

Neįgaliųjų vyrų vienviečių valčių pirmajame pusfinalio plaukime lietuvis Augustas Navickas užėmė penktąją vietą ir pateko į B finalą.

Lietuvis finišavo per 10 min. 23,05 sek. Vietas A finale pelnė britas Benjaminas Pritchardas (9.46,13), brazilas Rene Pereira (9.55,19) ir Izraelio atstovas Šmuelis Danielis (10.07,43).

A. Navickas kovoja dėl kelialapio į 2020 metų Tokijo paralimpines žaidynes. Jas pelnys septyni stipriausi pasaulio pirmenybių dalyviai, todėl mūsiškiai reikės laimėti B finalą.

Vyrų pavienių dviviečių valčių E finale lietuviai Povilas Stankūnas ir Martynas Džiaugys (6.41,53) užėmė antrąją vietą. Galutinėje įskaitoje jiems atiteko 26-a pozicija. Kaip atsarginis irkluotojas į planetos pirmenybes vykęs M. Džiaugys šioje įguloje pakeitė sunegalavusį Mantą Juškevičių.

Moterų vienviečių valčių E finale lietuvė Viktorija Senkutė (7.56,62) užėmė penktąją vietą, o galutinėje rikiuotėje liko 29-a.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.