EUROLYGA 2023

Lietuvius nugalėję Izraelio beisbolininkai iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes

 Bolonijoje (Italija) vykusiame olimpiniame Europos-Afrikos zonos beisbolo atrankos turnyre triumfavo ir kelialapį į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes iškovojo Izraelio rinktinė.

Lietuvos beisbolo rinktinė kovojo Utenoje su Izraeliu<br>beisbolas.lt
Lietuvos beisbolo rinktinė kovojo Utenoje su Izraeliu<br>beisbolas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2019, 11:01 PM

Izraelio beisbolininkai iškovojo keturias pergales iš penkių galimų. Izraelio atstovai 3:0 nugalėjo ispanus, 8:1 – olandus, 8:2 – italus bei 11:1 – Pietų Afriką (PAR). Izraelis patyrė nesėkmę, 4:7 nusileisdamas čekams. Keturias pergales iškovojo ir Nyderlandai, bet dėl nesėkmės tarpusavio rungtynėse olandai liko antri.

19-ą vietą pasaulio reitinge Izraelio rinktinė šiais metais laimėjo Europos B diviziono grupės turnyrą ir dėl patekimo į elitinį divizioną kovėsi su kitos grupės nugalėtoja Lietuvos komanda. Utenoje Izraelio rinktinė du kartus sutriuškino lietuvius ir pateko į Europos čempionato elitą bei iškovojo teisę dalyvauti olimpiniame atrankos turnyre.

Beisbolas 2020 metais bus sugrąžintas į olimpines žaidynes, bet 2024 metais žaidynėse Paryžiuje jo nebus. 2028 metais jis turėtų būti įtrauktas į Los Andželo žaidynių programą.

Savaitgalį taip pat baigėsi atviras Lietuvos beisbolo čempionatas. Jame triumfavo Minsko „Minsk“ (Baltarusija) ekipa.

Finale Minsko ekipa 2-1 nugalėjo Utenos „Titano“ komandą. Pirmąsias rungtynes Minske šeimininkai pralaimėjo 3:13, bet vėliau „Minsk“ ekipa laimėjo du kartus paeiliui – 15:0 ir 17:2 – bei tapo čempionais.

Tuo tarpu Lietuvoje Utenos klubas stipriausiu tapo pirmą kartą.

Atvirajame Lietuvos čempionate dėl bronzos žaidė dvi Kauno komandos. „Lituanica Grey“ abu kartus 11:2 ir 12:4 įveikė „Lituanica Green“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.