EUROLYGA 2023

Kaune – daugiau galimybių sportuoti kurtiesiems vaikams

Nuo spalio mėnesio Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre klausos negalią turintys moksleiviai gali lankyti specialiai jiems pritaikytus orientavimosi sporto užsiėmimus, kuriuos organizuoja Kauno orientavimosi sporto klubas „Takas“. Sporto rėmimo fondo dėka vykdomas projektas sudaro galimybes kurtiesiems vaikams atrasti naujas sporto šakas.

 Nuo spalio mėnesio Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre klausos negalią turintys moksleiviai gali lankyti specialiai jiems pritaikytus orientavimosi sporto užsiėmimus.<br> Orienteering.lt nuotr.
 Nuo spalio mėnesio Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre klausos negalią turintys moksleiviai gali lankyti specialiai jiems pritaikytus orientavimosi sporto užsiėmimus.<br> Orienteering.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 2:43 PM

„Lietuvos kurtieji orientacininkai yra pasiekę puikių rezultatų tarptautinėse arenose. Ilgametis Lietuvos kurčiųjų rinktinės lyderis vilnietis Tomas Kuzminskis yra tapęs kurčiųjų olimpiados čempionu, daugkartiniu Pasaulio bei Europos čempionatų nugalėtoju ir prizininku.

Jo pavyzdys yra labai įkvepiantis, todėl tikimės, kad T.Kuzminskio sėkmės istorija paskatins moksleivius susidomėti orientavimosi sportu. Iki šiol orientavimosi sporto treniruotes kurtieji moksleiviai galėjo lankyti tik Vilniuje, todėl labai džiaugiamės, kad nuo spalio mėnesio šia sporto šaka galės užsiiminėti ir Kaune besimokantys kurtieji“ – pasakojo projekto iniciatorė Lina Balčiūnaitė.

Pirmieji orientavimosi sporto užsiėmimai sulaukė didelio moksleivių susidomėjimo. Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre vykusiame sporto šakos pristatyme dalyvavo daugiau kaip pusšimtis smalsuolių. Renginio metu orientavimosi sporto ypatumus bei savo pasiekimus pristatė tituluočiausias Lietuvos orientacininkas Tomas Kuzminskis. Po pristatymo visi norintys galėjo įveikti nesudėtingą orientavimosi trasą, kuri buvo įrengta mokyklos kieme.

Orientavimosi sportas yra labai palankus kurtiesiems. Šioje sporto šakoje jiems nereikia jokios papildomos įrangos ar specialių taisyklių, todėl kurtieji gali sėkmingai konkuruoti su sveikaisiais ir kartu dalyvauti tose pačiose varžybose. Net keletas kurčiųjų buvo pakviesti atstovauti pagrindinę Lietuvos orientavimosi sporto rinktinę įvairiose tarptautinėse varžybose.

Todėl tikiuosi, kad ir iš čia susirinkusių moksleivių pavyks išugdyti ne vieną čempioną“ – šypsojosi orientavimosi sporto užsiėmimus kurtiesiems vesiantis treneris Devis Žilovas.

Orientavimosi sporto užsiėmimai kurtiesiems moksleiviams ir jaunimui vyks kiekvieną pirmadienį Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre nuo 15 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.