EUROLYGA 2023

Kauno rankinio klubai keliaus į Norvegiją ir Turkiją

Du Kauno rankinio klubai, Europos Iššūkio taurės turnyre įveikę pirmuosius varžovus, antrajame etape keliaus skirtingomis kryptimis. Antradienį ištraukti burtai lėmė, kad lapkričio antroje pusėje Kauno „Granitas“ susitiks su Stambulo „Beykoz“ iš Turkijos, o Kauno „Ąžuolas“ – su „Halden“ iš Norvegijos.

„Granitas-Karys“ (juodi marškinėliai) abejas rungtynes su Moldovos atstovais savaitgalį žais Alytuje.
„Granitas-Karys“ (juodi marškinėliai) abejas rungtynes su Moldovos atstovais savaitgalį žais Alytuje.
Modestas Strolis dirba gynyboje.<br>RK
Modestas Strolis dirba gynyboje.<br>RK
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 6:52 PM

Antrojo etapo pirmosios rungtynės turėtų būti žaidžiamos lapkričio 16-17 d., atsakomosios – lapkričio 23-24 d. Abi Kauno komandos pirmąsias rungtynes žais savo aikštėje.

Iššūkio taurės pirmajame etape „Granitas“ pranoko Moldovos čempioną Tiraspolio PGU 33:24 ir 26:26 (abejos rungtynės vyko Alytuje), „Ąžuolas“ – Estijos vicečempioną „Tallinn“ 26:24 ir 30:28 (abejos rungtynės vyko Taline).

Dar viena Lietuvos komanda iš trečiojo pagal rangą Europos turnyro jau pasitraukė. Vilniaus „Šviesa“ pralaimėjo pirmojo etapo dvikovą Vogoščios „Poljine Hills“ komandai iš Bosnijos ir Hercegovinos (vilniečiai laimėjo namie 27:24, bet svečiuose nusileido didesniu skirtumu 25:31).

„Beykoz“ ir „Halden“ klubai pirmajame etape nežaidė.

Azijos pusėje prie pat Bosforo esančio Beikozo rajono komanda Turkijos pirmojoje lygoje debiutavo tik prieš trejus, bet jau pirmąjį sezoną sudrumstė favoritų ramybę ir 2017 metais tapo šalies vicečempione.

Kitais metais pakartoti šios sėkmės nebepavyko. Praėjusį sezoną „Beykoz“ užėmė penktąją vietą, tačiau tik trimis taškais atsiliko nuo antrąją vietą užėmusio „Antalyaspor“. Beikozo rankininkai negrasino tik superlygoje šeimininkaujančiam Stambulo „Beşiktaş“ klubui, kuris laimėjo visas 22 rungtynes ir vienuoliktus metus iš eilės tapo Turkijos čempionu.

Šį sezoną „Beykoz“ laimėjo visas trejas rungtynes ir su dar dviem komandomis dalijasi pirmąją vietą.

Haldeno klubas yra Norvegijos lygos vidutiniokas. „Halden“ šalies pirmojoje lygoje debiutavo 2014 metais ir visada užimdavo vietas lentelės viduryje. Praėjusio Norvegijos čempionato reguliariajame sezone „Halden“ finišavo devintas (tarp 12 komandų) ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Haldeno rankininkai geriausiai pasirodė 2016 metais, kai reguliariajame sezone buvo penkti, bet laimėjo ketvirtfinalio dvikovą ir vienintelį kartą istorijoje prasibrovė į atkrintamųjų varžybų pusfinalį.

Šį sezoną „Halden“ per 5 rungtynes iškovojo 4 taškus ir dalijasi šeštąją vietą.

Rungtynės su „Ąžuolo“ rankininkais Haldeno komandai bus istorinės, nes ji Europos turnyruose dalyvauja pirmą kartą. „Beykoz“ europinė patirtis irgi nedidelė. Šis klubas žemyno turnyruose kol kas varžėsi tik kartą – 2017 metų rudenį kovojo EHF taurės atrankoje, iš kurios iškrito antrajame rate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.