EUROLYGA 2023

J. Truchanovičiaus atstovaujama ekipa Čempionų lygoje išplėšė tašką

Du lietuviai savaitgalį per rankinio Čempionų lygos varžybas apsilankė Portugalijoje, tačiau iš jos buvo išlydėti skirtingomis nuotaikomis. „Montepllier“ ekipa, kurioje žaidžia Jonas Truchanovičius, po dramatiškos kovos sužaidė lygiosiomis su „Porto“ klubu 23:23 (10:11), o Gintaro Savukyno treniruojami Ryhimiakio „Cocks“ rankininkai triuškinamai pralaimėjo Lisabonos „Sporting“ komandai 29:38 (15:23).

Jonas Truchanovičius atakuoja varžovų vartus.<br>Twitter nuotr. 
Jonas Truchanovičius atakuoja varžovų vartus.<br>Twitter nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2019, 10:03 AM, atnaujinta Nov 3, 2019, 10:04 AM

Monpeljė rankininkai galingai pradėjo mačą ir 7-ąją min. pirmavo 5:1. Tačiau Porto komanda greitai išlygino rezultatą 6:6 ir nuo tada aikštėje užvirė lygi kova. Antrajame kėlinyje skirtumas apskritai nė karto nebuvo didesnis negu vienas įvartis.

Dramatiškai susiklostė paskutinės sekundės. Porto rankininkai pirmavo vienu įvarčiu ir turėjo kamuolį, tačiau jį perėmė portugalas Gilberto Duarte, kuris net devynis sezonus vilkėjo „Porto“ aprangą ir tik šiais metais perėjo į „Montpellier“. G.Duarte spėjo nubėgti iki varžovų vartų ir išlygino rezultatą.

Iš viso G.Duarte įmetė 6 įvarčius ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas.

Jo komandos draugas J.Truchanovičius pelnė 1 įvartį ir du kartus buvo pašalintas 2 min. Lietuvis žaidė labai šiurkščiai ir dar bent porą kartų galėjo džiaugtis, kad teisėjai nepastebėjo jo pavojingų veiksmų ir neparodė raudonos kortelės.

„Montpellier“ per 6 turus iškovojo 7 taškus ir stipresnės pakopos B grupėje dalijasi antrąją vietą su Kielcų „Vive“ klubu. Grupėje pirmauja 9 taškus surinkęs „Kiel“.

Irgi B grupėje kovojanti Zaporižės „Motor“ komanda, kuriai atstovauja Aidenas Malašinskas, šio turo rungtynes su grupės lyderiu „Kiel“ klubu žais sekmadienį.

Labai svarbų mačą pralaimėjo G.Savukyno treniruojami Ryhimiakio rankininkai. Jei „Cocks“ būtų laimėjęs, būtų išsaugojęs galimybę patekti į kitą etapą, tačiau nesėkmė žaidžiant su tiesioginiais varžovais beveik sužlugdė Suomijos čempionų viltis.

Ryhimiakio rankininkai per 6 turus iškovojo 4 taškus ir silpnesnės pakopos C grupėje dalijasi ketvirtąją vietą. Iš šios grupės į kitą etapą pateks dvi komandos, o „Cocks“, likus 4 turams iki varžybų pabaigos, nuo antrosios vietos atsilieka 4 taškais. Grupėje pirmauja „Bidasoa-Irun“ (11 taškų), Partilės „Sävehof“ (8) ir „Sporting“ (7).

Per D grupės rungtynes sezono rezultatyvumo rekordą pasiekė Šafhauzeno „Kadetten“ įžaidėjas vengras Gaboras Csaszaras. Jis į „Gudme“ vartus įmetė net 16 įvarčių. „Kadetten“ savo aikštėje pasiekė pergalę 40:28.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.