EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų dvikovą Čempionų lygoje laimėjo J. Truchanovičius

Pirmąją šį sezoną lietuvių dvikovą rankinio Čempionų lygoje laimėjo Jonas Truchanovičius ir „Montpellier“ komanda. Nors sekmadienį septintajame ture „Montpellier“ beveik visą laiką vijosi varžovus, paskutinėmis akimirkomis sugebėjo išsiveržti į priekį ir išvykoje 26:25 (12:17) palaužė Zaporižės „Motor“ klubą.

Jonas Truchanovičius įmetė 5 įvarčius.<br> LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius įmetė 5 įvarčius.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2019, 9:57 PM

„Montpellier“ kairysis pusiau kraštinis J.Truchanovičius įmetė 5 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min. „Motor“ įžaidėjas Aidenas Malašinskas į svečių vartus pataikė 2 kartus.

Rungtynės prasidėjo labai nerezultatyviai ir 6-ąją min. Ukrainos čempionai pirmavo tik 1:0. Vis dėlto komandos pamažu įsibėgėjo, o pirmi atkuto Zaporižės rankininkai, pirmojo kėlinio viduryje įmetę keturis įvarčius paeiliui ir nutolę 10:6 (19-ąją min.). Pirmojo kėlinio pabaigoje šeimininkų persvara buvo padidėjusi net iki šešių įvarčių, o po pertraukos „Motor“ labai ilgai pirmavo 3-4 įvarčių skirtumu.

Nors atrodė, kad „Motor“ artėja prie pergalės, vaizdas pasikeitė, kai „Montpellier“ pradėjo asmeniškai dengti A.Malašinską. Nors pats lietuvis sekmadienį vakare nežaidė rezultatyviai, po jo klaidinamų judesių ir juvelyrinių perdavimų dažnai pasižymėdavo komandos draugai, o labiausiai A.Malašinskas kamuoliu maitino linijos žaidėją Maksimą Babičevą (šis baltarusis įmetė 7 įvarčius ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas).

Tačiau varžovams atkirtus A.Malašinską nuo kitų Zaporižės komandos rankininkų, visi puolimo ryšiai buvo nutraukti ir „Motor“ per paskutines 10 minučių įmetė vos vieną įvartį. Tuo tarpu Monpeljė ekipa, kuri likus žaisti 10 minučių atsiliko 20:24, puldama nestrigo ir 57-ąją min. išlygino rezultatą 25:25.

Pergalę svečiams išplėšė prieš pat sireną kamuolį iš toli taikliai švystelėjęs Gilberto Duarte.

G.Duarte savo komandos gelbėtoju tapo antrose iš eilės rungtynėse. Praėjusią savaitę šis portugalas paskutinėmis sekundėmis perėmė kamuolį ir išlygino rezultatą per rungtynes su „Porto“ klubu.

„Montpellier“ per septynis turus iškovojo 9 taškus ir B grupėje dalijasi antrąją vietą su čempiono vardą ginančiu Skopjės „Vardar“ klubu. Grupėje pirmauja 13 taškų surinkęs „Kiel“.

„Motor“ turi vos 1 tašką ir užima paskutinę aštuntąją vietą. Zaporižės rankininkai vienu tašku atsilieka nuo Bresto „Miaškov“, tačiau komandų tikslas yra šeštoji vieta, nes į atkrintamąsias varžybas iš stipresniosios pakopos A ir B grupių pateks po šešias ekipas. O šiuo metu šeštojoje vietoje esančio „Porto“ sąskaitoje yra 6 taškai.

A grupėje po pirmojo rato pirmauja „Barcelona“, Paryžiaus PSG (po 12 taškų) ir Segedo „Pick“ (11 taškų).

A.Malašinskas per pirmąjį ratą įmetė 30 įvarčių. Sezono pradžioje mėnesį traumą gydęsis J.Truchanovičius žaidė tik 3 rungtynes ir įmetė 11 įvarčių.

Gintaro Savukyno treniruojama Ryhimiakio „Cocks“ komanda šeštadienį išvykoje pralaimėjo Partilės „Sävehof“ klubui 22:28 (8:12). „Cocks“ per 7 turus iškovojo 4 taškus ir silpnesniosios pakopos C grupėje užima priešpaskutinę penktąją vietą. Suomijos čempionai po Švedijoje patirtos nesėkmės prarado aritmetinę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas (iš siplnesniosios pakopos C ir D grupių į kitą etapą keliaus po dvi geriausias komandas).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.