EUROLYGA 2023

JAV ledo ritulininko nuotykiai Rusijoje: „Atsidarydavo durys, įeidavo 15 merginų, bet geriausios – Rygoje“

Šią savaitę interviu davęs ilgametis NHL lygos žaidėjas Bryanas Wallace'as Berardas nustebino ne vieną savo atsiminimais iš Rusijos. Amerikietis ledo ritulininkas paskutiniuosius du savo karjeros sezonus nutarė praleisti Rusijoje ir pažaisti KHL lygoje, atstovaudamas prie Maskvos įsikūrusiam Čechovo „Vitiaz“ klubui. Būtent neįtikėtinai palaidas profesionalo gyvenimas šioje šalyje ir nustebino daugelį skaitytojų.

Bryanas Wallace'as Berardas <br> hockeydb.com nuotr.
Bryanas Wallace'as Berardas <br> hockeydb.com nuotr.
Bryanas Wallace'as Berardas <br> hockeydb.com nuotr.
Bryanas Wallace'as Berardas <br> hockeydb.com nuotr.
Bryanas Wallace'as Berardas <br> hockeydb.com nuotr.
Bryanas Wallace'as Berardas <br> hockeydb.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 10:48 PM

Šešiuose NHL klubuose žaidęs dabar jau 42 metų Bryanas Wallace'as Berardas, 1995 m. Naujokų biržoje pasirinktas „Ottawa Senators“ ekipos, išsiskyrė dėl sekinančios akies traumos, kurią jis gavo ankstyvos karjeros metu.

Baigdamas ją 2008 metais jis sutiko dvejiems metams persikelti į Rusiją ir papasakojo po dešimtmečio portalui „Spittin Chiclets“, kaip jam ten sekėsi Čechove.

„Žinote, kokia buvo mano pirmoji diena Rusijoje? Aš atskridau trečią valandą nakties, gėriau iki paryčių ir nuėjau miegoti. Vos tik prisnūdau, skambutis į duris. Žiūriu per durų akutę – ten mano agentas stovi. Šaukiu jam, eik velniop, duok man pamiegoti. O jis atsako: „Tu neturi kito pasirinkimo. Turi man atidaryti“. Atidarau, o ten du griozdai-milžinai ir tas verslininkas Nikolajus Pavlinovas. Jis man – „Welcome to Russia“, – pasakojo B.Berardas.

Ledo ritulininkas pasakojo, kad klubo savininkas N.Pavlinovas labai mėgo naktines orgijas ir prie to pratino ir legionierius.

„Mes ilsėjomės karališkai. Su kanadiečiu Chrisu Simonu, kviečiami pas N.Pavlinovą namo, valgydavome vakarienes, gerdavome, o po to apsauginiai atidarydavo vieno kambario duris ir pro jas įeidavo 10-15 merginų.

Chrisas turėjo kur kas didesnį autoritetą nei aš, tai jis pirmas išsirinkdavo vieną iš jų, po to aš, – pasakojo buvęs ledo ritulininkas. – Ir taip vyko nos ne kas naktį. Ir kas svarbiausia – viskas nemokamai. Nereikėjo mokėti nė už ką. Tai buvo mano pirmasis sezonas KHL“.

Jis tikino, kad kartu su kanadiečiu buvo reikalingi tam, kad galėtų pasimušti ant ledo su varžovais.

„Mes dažnokai iš Čechovo varinėjome į Maskvą – ir ten labai gerai ilsėjomės. Kitą vertus, jei man tik pasitaikydavo galimybė turėti kelių dienų atostogas, klubas pirko lėktuvo bilietus į Niujorką ir aš ten skrisdavau pirmąja klase. Negalėjau skųstis, tačiau vis tiek pasakysiu, kad mums KHL varžovai gerai spardė užpakalius, nes ten žaidė labai techniški ledo ritulininkai.

Įdomiausia, kad varžybose visi varžovai norėjo muštis su Ch.Simonu ir tai vyko per beveiki kiekvieną dvikovą. Aš žaidžiau su juo, todėl ir man kliūdavo. Buvo taip, kad varžovus specialiai rengė muštis su Ch.Simonu, o aš tarp kitko pasitaikydavau po jų ranka. „Vitiaz“ komanda man liko šiek tiek skolinga, nes mes nepatekome 2009 metais į atkrintamuosius mačus – kai sužinojau, kad daugiau pinigų neduos, atsisėdau į lėktuvą ir išskridau“.

Amerikietis atsiminė, kad žaidė ir Rygoje, kur KHL čempionate kovoja Rygos „Dinamo“.

„Kai kurie miestai buvo tikrai neįtikėtini. Pavyzdžiui, Ryga. Ten įspūdingos mergaitės. Atsimenu, žaisdavome Rygoje dar dieną, po to ėjau į kazino ir ten praleisdavau laiką iki ryto“, – prisiminė ledo ritulininkas.

Įdomiausia, kad „Vitiaz“ 2008 metais pirmenybėse laimėjo vos 6 mačus ir užėmė priešpaskutinę 23 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.