EUROLYGA 2023

Be pašalinto J. Truchanovičiaus likusi „Montpellier“ nusileido Čempionų lygos lyderiams

Vienas „Montpellier“ gynybos ramsčių Jonas Truchanovičius šeštadienį nebaigė rankinio Čempionų lygos rungtynių dėl raudonos kortelės, o jo komanda išvykoje pralaimėjo dramatišką mūšį grupės lyderiui „Kiel“ klubui 32:33 (19:16).

Jonas Truchanovičius buvo išvytas iš aikštės.<br> montpellierhandball.com nuotr.
Jonas Truchanovičius buvo išvytas iš aikštės.<br> montpellierhandball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2019, 9:08 AM, atnaujinta Dec 1, 2019, 9:11 AM

J.Truchanovičius įmetė 2 įvarčius, bet 52-ąją min. teisėjai trečiąjį kartą pašalino lietuvį 2 min. ir parodė jam raudoną kortelę. Rezultatas tuo metu buvo lygus 28:28, tačiau rungtynių pabaigoje truputį tiksliau žaidė Kylio rankininkai.

Iki sirenos likus pusei minutės pergalingą įvartį įmetė „Kiel“ aprangą vilkintis ukrainiečių kilmės Austrijos rinktinės žaidėjas Nikola Bilykas.

Po to „Montpellier“ dar surengė atsakomąją ataką, tačiau šį mėnesį jau dukart paskutinėmis rungtynių akimirkomis Monpeljė ekipai taškus gelbėjęs portugalas Gilberto Duarte metė nepakankamai tiksliai ir kamuolį atmušė „Kiel“ vartininkas danas Niklasas Landinas.

Iki J.Truchanovičiaus pašalinimo daug ilgiau pirmavo Monpeljė ekipa, kuri antrojo kėlinio pradžioje porą kartų buvo įgijusi 4 įvarčių persvarą (21:17, 22:18).

Tačiau „Montpellier“ kentėjo dėl pernelyg šiurkštaus žaidimo – „Kiel“ skirtumą sumažino kaip tik tuo metu, kai teisėjai vieną po kito pašalino du svečių rankininkus.

Šis turas yra paskutinis prieš žiemos pertrauką. Kitas Čempionų lygos rungtynes rankininkai žais tik vasario mėnesį, pasibaigus Europos čempionatui.

Stipresniosios pakopos B grupėje būdami geriausios nuotaikos pertrauką pasitinka „Kiel“ rankininkai.

Jie per 10 turų iškovojo 16 taškų ir užima pirmąją vietą.

Po 12 taškų turi Vespremo „Telekom“ ir Kielcų „Vive“, 11 taškų – „Montpellier“, 10 taškų – „Porto“, 9 taškus – čempiono vardą ginantis Skopjės „Vardar“. Tiesa, „Vardar“ ir „Telekom“ dar nežaidė 10-ojo turo rungtynių.

Į atkrintamąsias varžybas pateks net šešios komandos, o šis šešetas jau nutolo nuo dviejų autsaiderių Zaporižės „Motor“ ir Bresto „Miaškov“, surinkusių tik po 4 taškus.

„Motor“, kuriam atstovauja Aidenas Malašinskas, šio turo rungtynes žaidė trečiadienį ir namie nugalėjo „Porto“ klubą 33:29.

A grupėje pirmauja Segedo „Pick“ (17 taškų), „Barcelona“ ir Paryžiaus PSG (po 16 taškų). Segedo rankininkai jau sužaidė 10-ojo turo rungtynes, o „Barcelona“ ir PSG į aikštę eis sekmadienį.

Šeštadienį paskutines rungtynes sužaidė Gintaro Savukyno treniruojamas Ryhimiakio „Cocks“ klubas, kuris kovojo silpnesniosios pakopos C grupėje. „Cocks“ išvykoje pralaimėjo Prešovo „Tatran“ komandai 19:30 (11:15).

Suomijos čempionai per 10 rungtynių iškovojo 6 taškus ir C grupėje užėmė priešpaskutinę penktąją vietą.

Tiek pat taškų surinko, bet dėl prastesnių rezultatų tarpusavio rungtynėse paskutinę vietą užėmė Bitolos „Rabotnik“. Tuo tarpu 7 taškus iškovojęs „Tatran“ paskutiniajame ture šoktelėjo į ketvirtąją poziciją.

Silpnesniojoje pakopoje varžybos jau baigėsi, o keturis kelialapius į kitą etapą iškovojo „Bidasoa-Irun“, Lisabonos „Soprting“ (C grupė), Bukarešto „Dinamo“ ir Plocko „Wisla“ (D grupė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.