EUROLYGA 2023

Prezidentas pasveikino pasaulio čempionais tapusius Lietuvos šokėjus

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino pasaulio standartinių sportinių šokių čempionus Evaldą Sodeiką ir Ievą Žukauskaitę-Sodeikienę. Lietuvos sportininkai triumfavo šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame standartinių sportinių šokių pasaulio čempionate.

Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė ir Evaldas Sodeika tapo pasaulio čempionais.<br> LSŠF nuotr.
Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė ir Evaldas Sodeika tapo pasaulio čempionais.<br> LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-01 13:29, atnaujinta 2019-12-01 13:32

„Jūsų pasirodymas ir rezultatas džiugina visą Lietuvą ir yra įkvėpimas daugeliui jaunų žmonių. Jūsų atkalus darbas ir talentas verti pagarbos“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Kaip lrytas.lt jau skelbė, šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje surengtame Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) planetos standartinių šokių čempionate triumfavo E.Sodeika ir I.Žukauskaitė-Sodeikienė.

Lietuvos pora stipriausia pasaulyje tapo pirmąjį kartą. Jie geriausiai pasirodė visuose penkiuose šokiuose – valse, tango, Vienos valse, fokstrote ir kvikstepe. Jų pasirodymas buvo įvertintas net 197,94 taško iš 200 galimų.

Sidabro medaliai atiteko italams Francesco Galuppo ir Deborai Pacini (193,63 tšk.), bronzos – rusams Jevgenijui Mošeninui ir Danai Spicynai (189,54 tšk.).

Antroji Lietuvos pora – Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė – liko per žingsnį nuo apdovanojimų ir užėmė ketvirtąją poziciją (188,96 tšk.). Ši pora po šių varžybų oficialiai atsisveikino su mėgėjų sportu. Nuo šiol jie varžysis su profesionalais.

Pasaulio standartinių šokių čempionatas Lietuvos sostinėje surengtas trečiąjį kartą.

Pirmasis vyko 2004 metais, iškart po „Siemens“ arenos atidarymo. Tuomet lietuvių pora Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė iškovojo sidabro medalius.

2015 metais čempionate Vilniuje E.Sodeika ir I.Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė trečiąją vietą, o V.Lacitis ir V.Golodneva-Lacitienė buvo penkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.