EUROLYGA 2023

Šokėjai V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė atsisveikina su mėgėjų sportu

Šeštadienį Vilniuje vykusiame WSDF pasaulio standartinių šokių čempionate spindėjo Lietuvos poros. Evaldas Sodeika su Ieva Žukauskaite-Sodeikienė į viršų kėlė čempionų taurę, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė užėmė ketvirtąją vietą. Pastarajai porai šios varžybos buvo ypatingos tuo, kad tai buvo jų atsisveikinimas su mėgėjų sportu.

Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė<br>G.Vaisėtaitės nuotr.
Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė<br>G.Vaisėtaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2019, 10:28 AM, atnaujinta Dec 1, 2019, 10:41 AM

„Ko gero tai buvo įsimintiniausios mūsų varžybos. Namie šokti yra maloniausia, kad ir paskutinįjį kartą. Tikrai buvo labai smagu“, – po varžybų kalbėjo V.Lacitis.

Būtent šio renginio metu Lietuvos šokėjai paskelbė apie karjeros mėgėjuose pabaigą. Jiems padėkojo Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) prezidentas Gintaras Skorupskas.

„Tai nėra mūsų paskutinės varžybos. Paskutinės tik tarp mėgėjų, todėl tai nėra mūsų pabaiga. Smagu būtent namuose baigti šį etapą. Labai džiaugiamės, nes atmosfera buvo nuostabi. Tribūnose buvo ir tėvai, ir treneriai. Visa organizacija buvo nuostabi“, – džiaugėsi šokėjai.

Per penkis šokius Lietuvos pora surinko 188,96 taško. Iki išsvajoto bronzos medalius iškovojusių rusų Jevgenijaus Mošenino ir Danos Spicynos mūsiškiams pritrūko vos 0,58 taško.

„Labai nedaug trūko iki medalio. Sunku, ypač kai taškų trūko nedaug, tačiau esame patenkinti tuo, ką padarėme. Visada galima geriau, bet kalbant apie patį šokimą, tai užsibrėžti tikslai buvo pasiekti. O ko pritrūko, reikia klausti teisėjų, čia yra subjektyvu“, – mintimis dalinosi sportininkai.

Perėjimas į profesionalų lygą mūsų šalies sportininkų dienotvarkės labai nepakeis – laukia toks pat sunkus darbas treniruotėse ir naujų svajonių siekimas.

„Niekas labai nesiskirs, pasiruošimas bus toks pat. Galbūt tik varžybų bus mažiau. Mėgėjuose turnyrų būna daug daugiau. Kadangi varžybų bus mažiau, tai daugiau dėmesio galima skirti treniruotėms“, – pabrėžė V.Lacitis ir V.Golodneva-Lacitienė.

Pasaulio čempionate ši Lietuvos pora ketvirta buvo ir 2016 metais. Tais metais jie iškovojo Europos pirmenybių bronzą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.