EUROLYGA 2023

Ispanės ir juodkalnietės pasaulio rankinio čempionate tęsia pergalių serijas

Korėjos ir Juodkalnijos rinktinės trečiadienį prisidėjo prie komandų, užsitikrinusių teisę žaisti pasaulio moterų rankinio čempionato antrajame etape. Korėjietės ir juodkalnietės papildė sąrašą, kuriame jau anksčiau buvo įrašyti Vokietijos, Ispanijos ir Rusijos komandų pavadinimai.

Ispanės šventė triuškinamą pergalę.<br>Twitter nuotr.
Ispanės šventė triuškinamą pergalę.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2019, 5:20 PM

Korėjos rankininkės trečiadienį tapo B grupės lyderėmis. Azijos čempionės sutriuškino autsaiderę Australijos rinktinę 34:17 ir aplenkė Vokietijos komandą, kuri po atkaklios kovos patyrė pirmąją nesėkmę žaisdama su pasaulio čempionės vardą ginančia Prancūzijos ekipa 25:27.

Teisę žaisti kitame etape užsitikrinusios korėjietės ir vokietės penktajame ture susitiks tarpusavyje. Dėl trečiojo kelialapio į antrąjį etapą B grupėje kovos Prancūzijos ir Danijos rinktinės. Prancūzes šiame mače tenkins ir lygiosios, o danėms būtinai reikės laimėti.

C grupėje ketvirtąsias pergales iškovojo Ispanijos ir Juodkalnijos rankininkės. Jos jau užsitikrino teisę žaisti antrajame etape ir penktadienį susirems dėl pirmosios vietos grupėje bei taškų, kurie bus įskaityti kitame etape.

Dėl trečiosios vietos šioje grupėje kovos kaimyninių šalių Vengrijos ir Rumunijos rankininkės. Vengrėms per šias rungtynes užteks lygiųjų.

Rumunės, trečiadienį žaidusios su juodkalnietėmis, turėjo neblogą galimybę priartėti prie tikslo. Geriausios 2018 metų pasaulio rankininkės Cristinos Neagu (ji įmetė 11 įvarčių) vedama Rumunijos komanda ilgai pirmavo, tačiau antrojo kėlinio viduryje Juodkalnijos rinktinė perėmė iniciatyvą ir iškovojo pergalę 27:26.

4 turas

B grupė

Korėja – Australija 34:17 (18:10).

Prancūzija – Vokietija 27:25 (14:12).

Danija – Brazilija 24:18 (11:9).

Lentelė: Korėja – 7, Vokietija – 6, Prancūzija ir Danija – po 5, Brazilija – 1, Australija – 0.

C grupė

Juodkalnija – Rumunija 27:26 (11:12).

Ispanija – Kazachstanas 43:16 (19:11).

Vengrija – Senegalas 30:20 (17:9).

Lentelė: Ispanija ir Juodkalnija – po 8, Vengrija ir Rumunija – po 4, Senegalas ir Kazachstanas – po 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.