EUROLYGA 2023

Europos jėgos trikovės čempionate lietuviai ir toliau gerina rekordus

Kaune vykstančiame Europos jėgos trikovės čempionate Lietuvos atstovai ir toliau demonstruoja gerus rezultatus – įpūsėjus varžyboms Lietuvos atstovai jau iškovojo tris medalius bei iš viso pagerino net 7 Lietuvos rekordus.

 Eglė Turakavičiūtė<br> jegostrikove.lt
 Eglė Turakavičiūtė<br> jegostrikove.lt
 jegostrikove.lt
 jegostrikove.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 6, 2019, 12:57 PM

72 kilogramų kategorijoje štangos spaudimo veiksme sidabro medalį iškovojo Eglė Turakavičiūtė, kuri atkėlė 107,5 kilogramo sveriančią štangą. Kita mūsų šalies atstovė Ramunė Vainauskytė bendroje įskaitoje užėmė 7 – tąją vietą.

E. Turakavičiūtė sako, kad varžybos nebuvo lengvos, tačiau rezultatas tikrai džiugina: „Pasiruošimas buvo tikrai intensyvus ir matome, kad mano rezultatai spaudimo veiksme yra vis geresni“

Sportininkė teigia, kad ateityje tikisi iškovoti dar ne vieną medalį: „Trikovę sportuoja jau trejus metus, o tam tikrus veiksmus – štangos spaudimą, jau šešerius. Tai tikrai nebus paskutinis čempionatas, kartelė tikrai auga ir norisi ateityje pasirodyti dar geriau ir iškovoti dar daugiau aukščiausių medalių“.

Svorio kategorijoje iki 66 kilogramų Lietuvos garbę gynęs Kornelijus Poškus štangos spaudimo veiksme iškėlė 125 kilogramus bei tapo iškovojo sidabro medalį.

120 kilogramų kategorijoje Gintaras Šaulys pagerino net tris Lietuvos rekordus – pritūpimo veiksme įveikė 280 kilogramų ribą ir pagerino Lietuvos rekordą, štangos spaudime iškėlė 155 kilogramų štangą, ir „mirties traukos“ veiksme atkėlė 312,5 kilogramus sveriančią štangą bei pagerino Lietuvos rekordą.

Gintaro Šaulio treneris pasakoja, kad tiek jis, tiek ir pats sportininkas startu yra patenkinti.

„Sekėsi labai gerai, nes sportininkas pirmus metus dalyvauja jaunimo kategorijoje ir pasiruošimas buvo stabilus ir sėkmingas. Pats startas buvo geras, sudalyvavome tikrai pagal galimybes“, – teigia K. Urbanavičius.

„Pagerinome Lietuvos rekordus, tai yra labai džiugu ir tai yra didelis rezultatas. Traukos veiksme irgi kovojome dėl medalio, bet pritrūko ir sėkmės ir jėgų. Sportininkas tikrai pademonstravo charakterį“, – sako K. Urbanavičius.

„Noras yra dalyvauti ir kitais metais čempionate. Štangos spaudime reikia pagerinti rezultatus, o pritūpimo ir traukos veiksme atotrūkis nuo čempionų nėra didelis ir tikrai sunkiai ir tikslingai dirbant per metus mes jį galime dar labiau sumažinti ir kovoti dėl aukščiausių vietų“, – teigia treneris Karolis Urbanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.