EUROLYGA 2023

Čempionato favoritės prieš lietuvių ledo ritulininkes savo pranašumą įrodė tik per paskutines dvi mačo minutes

Lietuvos moterų rinktinei pasaulio ledo ritulio čempionate Bulgarijoje teko išgyventi dar vieną dramą, kuri šį kartą baigėsi nesėkmingai. Kovoje su pastaruosius metus aukštesniame divizione rungtyniavusia Rumunijos rinktine lietuvės ne tik sugebėjo išsilaikyti kovoje, tačiau likus žaisti vos dvi minutes rezultatas dar buvo lygus 2:2. Visgi, labiau patyrusios ir lygesnę sudėtį turinčios varžovės per likusį mačo laiką pelnė du įvarčius ir iškovojo pergalę 4:2.

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė pralaimėjo rumunėms. <br>hockey.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 8, 2019, 9:15 PM, atnaujinta Dec 8, 2019, 11:53 PM

Jau trečiąją rungtynių minutę Rumunijos rinktinei pažeidus taisykles lietuvės gavo progą dvi minutes žaisti daugumoje, bet akylai gynyboje žaidusios varžovės taip ir neleido Lietuvos rinktinei ilgiau įsitvirtinti jų zonoje.

Komandų sudėtims išsilyginus kelias varžoves suklaidinusi Marija Kukanova perdavė ritulį link vartų, kur buvusi Ramunė Maleckienė ore pakeitė ritulio skriejimo kryptį. Deja, bet varžovių vartininkė buvo pasiruošusi ir sugebėjo atremti šį metimą.

Tuo tarpu Rumunijos rinktinė nepaisydama ankstyvos pražangos siekė nuo pat rungtynių pradžios perimti iniciatyvą ir įrodyti kodėl ji yra rezultatyviausia šio turnyro komanda. Kėliniui įpusėjus vienų iš ilgų jos atakų baigėsi įvarčiu kai pasižymėjo Krisztina Antal (09:17).

Po kelių minučių oponentės suteikė dar vieną galimybę Lietuvos rinktinei pažaisti daugumoje, kai pažeidė sudėties taisyklę, bet į šią dovanėlę buvo atsakyta tuo pačiu – nesužaidus nė minutei tas pats nusižengimas buvo užfiksuotas jau mūsų šalies rinktinei.

Kėlinio pabaigoje lietuvėms užfiksuota dar viena pražanga, bet pasižymėti rumunės nesugebėjo.

Antrojo kėlinio pradžioje M.Kukanova išprovokavo pražangą, o netrukus pati atliko labai pavojingą metimą, bet tiek jos, tiek ir po to sekusios Klaros Miuller bandymą atrėmė Rumunijos rinktinės vartininkė.

Po aktyvaus starto bandant realizuoti kiekybinę persvarą koją lietuvėms ir vėl pakišo pražanga, kuri dar kartą atėmė galimybę realizuoti daugumą. Tiesa, pasibaigus nuobaudai K.Miuller vos nepakartojo vakarykščių rungtynių scenarijaus: vos pasirodžiusi ant ledo ji perėmusi ritulį su juo nukeliavo prie pat varžovių vartų, bet jos metimas atsimušęs į skersinį į vartus neįskriejo.

Po šio epizodo Lietuvos rinktinei pavyko perkelti žaidimą nuo savų vartų, bet ir vėl situaciją komplikavo pražanga, po kurios teko ir vėl sugrįžti į gynybą. Lietuvių laimei, vartininkė Emilija Simonsen ir toliau gesino visus gaisrus prie mūsų vartų, o pačioje kėlinio pabaigoje pavyko surengti ir kontrataką.

Jos metu R.Maleckienė į greitą ataką išvedė K Miuller, kuri suklaidinusi vartininkę išlygino rungtynių rezultatą (39:15, rez. perdav. R.Maleckienė).

Trečiajame kėlinyje varžovės gynyboje dar labiau koncentravosi į gynybą prieš K.Miuller, prie jos siųsdamos iš karto net po kelias savo žaidėjas. Kibus, o neretai ir grubus žaidimas prieš Lietuvos rinktinės puolimo lyderę neleido jai pademonstruoti visų geriausių savo savybių, bet nepaisant arenoje susirinkusio žiūrovų pasipiktinimo, taisyklių pažeidimas varžovėms šiame kėlinyje buvo užfiksuotas vos kartą.

Sustabdžiusios lietuvių atakas rumunės pačios rengė pavojingus išpuolius, o viename iš jų per daug erdvės gavusi Timea Csiszer surado laisvą kamputį ir dar kartą išvedė Rumunijos rinktinę į priekį (50:39).

Dar labiau situaciją atsilikusiai Lietuvos rinktinei sunkino dvi gautos pražangos, bet po vienos iš jų Anastasija Šeršniova išmetė ritulį iš savo zonos, o su juo susitvarkyti varžovių vartininkei nepavyko ir netikėtai rezultatas vėl tapo lygus (56:55).

Grubi Rumunijos vartininkės klaida neišmušė iš vėžių šios komandos – vieną po kitos atakos rengusios rumunės ir toliau įnirtingai puolė, o jėgų stigti pradėjusios lietuvės atsilaikyti nepajėgė.

Alina Oprea likus žaisti vos 81 sekundę trečiąjį kartą pasiuntė ritulį į vartus ir nors vėliau pavojingu metimu atsakė Lietuvos rinktinės puolėja M.Kukanova, visas pajėgas į priekį metusioms lietuvėms mačo pabaigoje teko praleisti ir antrąjį A.Oprea įvartį (58:39 ir 59:55).

Lietuvos rinktinės vartininkė E.Simonsen šį kartą atrėmė 30 metimų, o geriausia rungtynių žaidėja Lietuvos rinktinės gretose buvo pripažinta puolėja M.Kukanova.

Pirmadienį pasaulio čempionate – poilsio diena, o paskutinis susitikimas laukia antradienį 13.00 val. Tuomet mūsų šalies rinktinė susitiks su Pietų Afrikos Respublikos rinktine.

Mūsų šalies rinktinė vis dar savo rankose laiko galimybę pasidabinti šių pirmenybių medaliais, o tiksli situacija prieš paskutinį turą paaiškės po paskutinių šios dienos rungtynių tarp Bulgarijos ir jau minėtos Pietų Afrikos Respublikos rinktinių.

Rungtynių vaizdo įrašas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.