EUROLYGA 2023

Spręs CAS teismas: Rusija oficialiai nesutiko su jai paskelbtomis sankcijomis

Rusijos antidopingo agentūros (RusADA) bendras narių susirinkimas, kuriame dalyvavo šios šalies olimpinio komiteto ir sporto ministerijos atstovai bei vadovai, nutarė nesutikti su Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) paskelbtomis sankcijomis ir iki gruodžio 30 d. pateiks apeliaciją Tarptautiniam sporto arbitražo teismui (CAS).

Rusija nesutinka su WADA sankcijomis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija nesutinka su WADA sankcijomis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2019, 6:29 PM, atnaujinta Dec 25, 2019, 6:41 PM

Iki gruodžio 27 d. Rusijos pusė turi nusiųsti oficialų pranešimą apie tai, kad nesutinka su sankcijomis. Rusai jau pasamdė Šveicarijos teisininkus.

Gruodžio 9 d. WADA vienbalsiai pritarė rekomendacijai dėl nuolatinių dopingo taisyklių pažeidimo taikyti sankcijas Rusijai ketveriems metams ir drausti šios šalies sportininkams dalyvauti olimpiadose, pasaulio čempionatuose, Europos pirmenybėse ir visų sporto šakų tarptautinėse varžybose bei jas rengti.

WADA atstovai jau informuoti apie Rusijos gruodžio 25 d. sprendimą.

Kol kas nėra aišku, kada CAS nagrinės Rusijos pateiktus dokumentus.

WADA dėl falsifikuotų Rusijos atletų dopingo tyrimų rezultatų uždraudė Rusijai ketverius metus dalyvauti dideliuose sporto renginiuose, įskaitant 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

WADA apkaltino Maskvą suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

RusADA žadėjo, kad apskųs šį draudimą, o šalies prezidentas Vladimiras Putinas pasmerkė tas sankcijas kaip politiškai motyvuotas.

Minėtas WADA sprendimas reiškia, kad Rusijos sportininkai dar turės galimybę varžytis Tokijo olimpinėse ir parolimpinėse žaidynėse su neutralia vėliava, tačiau tik tuo atveju, jeigu jiems pavyks įrodyti, kad jie neturi nieko bendra su tuo, kas, WADA nuomone, yra valstybės finansuojama dopingo sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.