EUROLYGA 2023

Danas Rapšys – naujame vaidmenyje

Klaipėdos baseine kartu su Danu Rapšiu pirmą kartą Lietuvoje įteikti tarptautiniai mokymosi plaukti sertifikatai vaikams, lankantiems plaukimo „Learn to Swim“ (angl. išmok plaukti) treniruotes. Sertifikatus patvirtino, spausdino ir išdavė Anglijos plaukimo organizacija „Swim England“.

Danas Rap<br>klubasbanga.lt nuotr.
Danas Rap<br>klubasbanga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-09 10:59, atnaujinta 2020-01-09 11:01

„Anglų programa „Learn to Swim“ (angl. išmok plaukti) yra pirmasis Lietuvoje įdiegtas tarptautinis modelis, kuris leidžia metodiškai dirbti, stebėti progresą, vertinti klaidas, teikti pasiūlymus, stiprinti silpnąsias vietas. Modelis suteikia galimybes tėvams sužinoti apie vaikų gebėjimus ir pasirengimą. Sistema nepriklausoma nuo vieno trenerio, nes jie visi dirba pagal vienodą metodiką“, – pasakojo plaukimo klubo „Banga“ direktorė Sigita Špokienė.

„Iš tikrųjų nebuvau anksčiau susipažinęs su tokia programa, bet dabar labiau pasidomėjau, pamačiau, jog tai yra tikrai geras variantas. Vaikai gali ne tik mokytis bet ką, pradėti bet kaip plaukti, bet yra tam tikros užduotys, lygiai, kuriuos galima pasiekti. Manau šitas dalykas tikrai yra neblogas“, – sakė pažymėjimus vaikams įteikęs Europos ir Pasaulio plaukimo čempionas Danas Rapšys.

Šiuo modeliu siekiama valdyti mokymo procesą, kaupti duomenis ir analizuoti padėtį. Be to, norima užtikrinti grįžtamąjį ryšį su vaikų tėvais, informuoti juos apie progresą. Plaukti besimokančių vaikų tėvų apklausos metu nustatyta, jog daugiau nei 70 proc. jų pasigenda informacijos ir grįžtamojo ryšio apie mokymo plaukti procesą.

„Programa suskirstyta į 10 lygių. Įveikus septynis lygius vaikas mokės saugiai elgtis vandenyje, turės teisingo plaukimo pagrindus ir galės pasirinkti bet kurią vandens sporto šaką. 8-10 lygyje yra tobulinami plaukimo įgūdžiai, kurie gali peraugti į sportinio rezultato siekimą. Kiekvienas lygis turi aiškius kriterijus. Motyvacinė vertinimo sistema apima ir labai svarbius saugaus elgesio vandenyje kriterijus“, – sakė S.Špokienė.

Anglų modelis apima ir trenerių mokymus. „Bangos“ treneriai mokėsi dirbti pagal vieningą metodiką, o mokymus vedė „Swim England Institute“ lektoriai. Programa leidžia dirbti taip, kad bet kuris treneris gali pavaduoti kolegą ar perimti treniruočių procesą nenukrypdamas nuo mokymo plaukti proceso, kuris jau yra pradėtas.

Ateityje bus pristatyta ir speciali sertifikuota įvairių lygių programa suaugusiems. Per metus Lietuvoje nuskęsta apie pusantro šimto žmonių. Žemiau 200 ribos šis skaičius krito 2014 metais, o 2010 metais jis buvo netgi didesnis nei 300.

2015–2016 metų Pasaulio sveikatos organizacijos statistika rodo, jog Lietuva ir Latvija pagal nuskendusių žmonių skaičių yra lyderės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.