EUROLYGA 2023

M. Lasickienė neapsikentė: kartu su kitais atletais malšins Rusijos dopingo skandalo padarinius

„Tai kas įvyko – gėda“, – pražūtingas naujienas Rusijos sportui įvertino šuolininkė į aukštį Marija Lasickienė, kuri kartu su dar trimis šalies sportininkai nusprendė imtis iniciatyvos ir greičiau spręsti esamą problemą.

M. Lasickienė neapsikentė valdžios neįgalumu: kartu su kitais atletas malšins dopingo skandalo padarinius.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
M. Lasickienė neapsikentė valdžios neįgalumu: kartu su kitais atletas malšins dopingo skandalo padarinius.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 1:08 PM, atnaujinta Jan 9, 2020, 1:11 PM

Rusijos lengvosios atletikos žvaigždė M.Lasickienė, 110 m barjerinio bėgimo atletas Sergejus Šubenkovas, šuolininkė su kartimi Anželika Sidorova ir buvęs kūjo metikas Sergejus Litvinovas antradienį sudarė atletų komisiją, kuri bandys keisti esamą situaciją.

Rusija gavo naują ketverių metų draudimą, dėl kurio negalės dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose, įskaitant olimpines žaidynes – taip nuspręsta per Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) Vykdomojo komiteto posėdį Lozanoje. WADA vykdomasis komitetas vienbalsiai pritarė savo Atitikties vertinimo komiteto rekomendacijai ketveriems metams suspenduoti Rusiją dėl kaltinimų Maskvai suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

Tad po vieno griežčiausių tarptautinės sporto bendruomenės sprendimo Rusija negalės siųsti savo sportininkų į 2020 metų Tokijo vasaros olimpiadą, 2022 metų Pekino žiemos žaidynes ir net į 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą. Tiesa, šis klausimas dar bus derinamas su FIFA.

„Neabejojau dėl tokios įvykių baigties. Netikėjau, kad viskas bus gerai. Kokie mano planai? Kovoti ir varžytis už save. Neketinu keisti pilietybės ir nesirengiu to daryti šiuo atveju. Bandysiu įrodyti, kad Rusijos sportininkai net ir su neutraliu statusu ir gyvi. Tą aš dariau pastaraisiais metais. Nesuprantu tik, kodėl sportininkai buvo palikti vieni šioje kovoje, o sporto valdininkai gynė mus tik žodžiais“, – socialiniuose tinkluose rašė M.Lasickienė.

Rusijos atletai, kurie įrodys, jog nėra susiję su dopingo vartojimu ir Rusijos pataikavimo dopingui politika, galės pasirodyti olimpiadose su WADA ir tarptautinių federacijų leidimu. Tačiau jie startuos kaip neutralūs atletai: ant aprangų negalės būti skiriamųjų Rusijos ženklų, nebus keliama šios šalies vėliava, nebus grojamas himnas. Dar vienu sprendimu Rusijai uždrausta savo šalyje ketverius metus rengti pasaulio čempionatus, taip pat kelti kandidatūras rengti tarptautines varžybas.

Kliuvo ir šios šalies sporto valdininkams: jie neturės teisės vykti į aukščiausio rango varžybas kaip oficialūs asmenys, durys ketveriems metams į žaidynes uždarytos Rusijos olimpinio ir paralimpinio komiteto vadovams bei darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.