EUROLYGA 2023

Įspūdingai atsitiesę lietuviai atsidūrė per žingsnį nuo aukso

Ispanijos rinktinės pagalbos sulaukę Lietuvos ledo ritulininkai savo progos neišvaistė – iškovojo pergalę ir sekmadienį susikaus rungtynėse dėl aukso.

 Lietuva įveikė Rumuniją.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuva įveikė Rumuniją.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuva įveikė Rumuniją.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuva įveikė Rumuniją.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuva įveikė Rumuniją.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuva įveikė Rumuniją.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2020, 12:16 AM

Penktadienį ketvirtojo turo rungtynėse Lietuvos rinktinė 7:3 nugalėjo Rumunijos ledo ritulininkus ir iškovojo trečiąją pergalę čempionate. Prieš paskutinį turą lietuviai čempionate žengia antri ir prieš paskutinį turą vis dar realiai pretenduoja į auksą.

Nors pirmoji rungtynių proga priklausė rumunams, lietuviai netruko perimti žaidybinės iniciatyvos. Visgi, įvarčių pelnyti nepavyko, o oponentų kontrataka baigėsi Oliverio Gecsės įvarčiu (05:59, rez. perd. Otto Sandor-Szekely).

Dar nemalonesnis rezultatas tapo po dar vienos varžovų kontratakos, kurioje tiksliai metė Andrejus Filipas (08:09, rez. perd. Tamas Ilyes, Tamas Gajdo).

Po antrojo įvarčio Laurynas Lubys užleido vietą ant ledo Nikita Kuzminovui, o pasiduoti nežadėjusi Lietuvos rinktinė surengė savo ataką, kurią preciziškai tiksliai užbaigė Mantas Stankius iššovęs į viršutinį vartų kampą (09:19, rez. perd. Avgustinas Silinas).

Po pelnyto įvarčio dar aktyviau varžovus puolę lietuviai surengė ilgą ataką, kurioje Martynas Grinius apžaidęs keletą varžovų metė į vartus, bet tiek jam, tiek ir komandos draugams pasižymėti nepavyko. Po minutės į rumunų vartus krito įvartis, tačiau teisėjai užfiksavo žaidimą aukštai pakelta lazda.

Lietuvių atakos ir toliau buvo pavojingesnės, kol prie borto sėkmingai kovojo Eimantas Noreika, o vėliau ritulį gavęs Lukas Washco perdavė jį Martynui Griniui. Vienas iš rinktinės lyderių neklydo ir puikiu metimu išlygino mačo rezultatą (16:23, rez. perd. L .Wascho, E. Noreika).

Antrąjį kėlinį ir toliau aktyviai žaidę lietuviai surengė greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs L. Wascho šį kartą nepasižymėjo. Nepaisant to ir toliau greitose išpuoliuose oponentus gaudę lietuviai surengė pavyzdingą išpuolį, kurį puikiu metimu užbaigė Rapolas Marcinkevičius (25:54, rez. perd. Jaromiras Šusterovas, A. Silinas).

Nespėjus varžovams atsitokėti po praleisto įvarčio, perėmęs ritulį L. Wascho pabėgo vienas prieš vartininką ir nors jis nepasižymėjo, bet spėjęs į pagalbą Timonas Mažulis sugebėjo nukreipti ritulį į vartus (27:08, rez. perd. L. Wascho, Dino Mukovozas).

Dviejų įvarčių persvarą įgijusiems lietuviams jos išlaikyti ilgai nepavyko. O. Gecse antruoju savo įvarčiu sugrąžino savo komandą į rungtynes (33:25, rez. perd. Eduardas Casaneanu, Otto Szekely).

Itin sėkmingai lietuviams baigėsi antrojo kėlinio pabaiga – aštrų E. Noreikos perdavimą uždarė Egidijus Binkulis (39:39, rez. perd. E. Noreika, A. Misiukas). Negana to, trečiąjį kėlinį lietuviai taip pat pradėjo įvarčiu – po tolimo Dominyko Motiejūno metimo, E. Noreika bandė pataisyti metimą, kol galiausiai pasižymėjo Dino Mukovozas (41:54, rez. perd. E. Noreika, D. Motiejūnas).

Trijų įvarčių pranašumą įgiję lietuviai sugebėjo ne tik išlaikyti persvarą, tačiau ir mačą užbaigė rungtynes dar vienu įvarčiu. Tašką rungtynėse padėjo Nikita Piazenko (57:49, rez. perd. Arnas Misiukas).

Ispanijos rinktinės iškovotas taškas ir lietuvių pergalė šios dienos rungtynėse lėmė, kad iki aukso lietuviams trūksta vos vienos pergalės per pagrindinį rungtynių laiką. Jau dabar dėl bronzos garantuoti lietuviai laimėdami paskutinį mačą su Japonija per 60 žaidimo minučių, iškovotų pirmąją vietą ir bilietą į aukštesnį divizioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.