EUROLYGA 2023

Baltarusijos rankininkai tęs kovą dėl medalių, latviai vos netrinktelėjo durimis

Latvijos rankininkai pirmadienį Europos čempionate patampė nervus Vokietijos rinktinei, tačiau patyrė trečiąjį pralaimėjimą ir iškeliavo namo. Turnyrą taip pat jau baigė Nyderlandų, Juodkalnijos ir Serbijos komandos.

Latvijos rinktinė bandė įkasti vokiečiams.<br>AP/Scanpix nuotr.
Latvijos rinktinė bandė įkasti vokiečiams.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 6:47 AM

Tuo tarpu Baltarusijos, Ispanijos, Vokietijos ir Islandijos rinktinės pirmadienį iškovojo kelialapius į antrąjį etapą. Jau anksčiau teisę žaisti antrajame etape užsitikrino Kroatijos, Norvegijos ir Portugalijos komandos.

Baltarusijos rankininkai pirmadienį nelauktai įtikinamai laimėjo lemiamas rungtynes dėl antrosios vietos A grupėje. Baltarusiai jau pirmojo kėlinio viduryje pradėjo sparčiai tolti ir nugalėjo Juodkalnijos komandą 36:27 (17:11).

„Buvo sunku, bet stengėmės likti susikaupę ir puldami, ir gindamiesi. Įvykdėme žaidimo planą ir esame laimingi pasiekę tikslą“, – sakė geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas baltarusis Mikita Vailupavas.

Baltarusijos rinktinė pakartojo trijuose praėjusiuose čempionatuose pasiektą rezultatą. 2014, 2016 ir 2018 metais treneris Juryjus Šavcovas savo komandą taip pat nuvedė tarp dvylikos geriausiųjų.

Nors daugelis ryškiausių Baltarusijos rinktinės pasiekimų susiję su superžvaigždės Siarhejaus Rutenkos vardu, net jam baigus karjerą stabili baltarusių vieta antrajame etape nėra atsitiktinumas. Daugiau nei pusė komandos rankininkų atstovauja arba Čempionų lygoje rungtyniaujančiam Bresto „Miaškov“ klubui, arba užsienio klubams, kurie irgi žaidžia Čempionų lygoje.

Pirmąją vietą šioje grupėje jau anksčiau užsitikrino Kroatijos rinktinė. Ji pirmadienį nieko nelėmusiose trečiojo turo rungtynėse įveikė Serbijos komandą 24:21 (8:10).

Prieš atsisveikindama su Europos čempionatu durimis vos netrinktelėjo debiutantė Latvijos rinktinė. Latviai tik minimaliu skirtumu 27:28 (11:16) pralaimėjo Vokietijos komandai.

Vokiečiai aiškiai nenusiteikė rungtynėms su C grupės autsaideriais ir tikėjosi laimėti viena koja. Favoritams pirmajame kėlinyje įgijus šešių įvarčių persvarą, o po pertraukos ją dar padidinus, atrodė, kad taip ir atsitiks. Tačiau latviai nenuleido rankų ir iki sirenos likus 50 sek. sumažino atsilikimą iki vieno įvarčio. Vis dėlto per likusį laiką Vokietijos komanda kamuolio varžovams neatidavė ir iškovojo pergalę.

„Labai norėjome per paskutines rungtynes palikti gerą įspūdį. Džiaugiuosi, kad mums pavyko. Nesiliovėme kovoti net atsilikdami dideliu skirtumu“, – savo pasirodymu nenusivylė Latvijos rinktinės žaidėjas Ingaras Dude.

Kitose šios grupės rungtynėse ispanai sutriuškino olandus 36:25 (17:13).

Beje, šiame čempionate dviženkliu skirtumu kol kas baigėsi penkerios rungtynės. Net trejos iš jų vyko C grupėje.

Antrajame etape Kroatijos, Baltarusijos, Ispanijos ir Vokietijos rinktinės žais I grupėje. Prie jų dar prisidės dvi stipriausios B grupės komandos. Kroatai ir ispanai antrąjį etapą pradės turėdami po du taškus.

E grupėje pirmadienį buvo žaidžiamos dar tik antrojo turo rungtynės. Labai nedaug trūko, kad jau po jų galimybę patekti į kitą etapą prarastų pasaulio čempionė Danijos rinktinė. Danai sužaidė lygiosiomis su vengrais 24:24 (11:13), o pagal mačo eigą galėjo džiaugtis, kad pelnė bent tašką.

Vengrai beveik visą laiką pirmavo, o danai tik kartais išlygindavo rezultatą. Pasaulio čempionai pirmą ir vienintelį kartą į priekį išsiveržė 57-ąją min. (24:23). Vengrijos ekipa likus žaisti apie pusantros minutės vėl sugrąžino lygsvarą, o paskutinės abiejų komandų atakos nebuvo rezultatyvios.

Kitose šios grupės rungtynėse nuo pirmųjų minučių dominavę islandai sutriuškino rusus 34:23 (18:11).

4 taškus surinkusi Islandijos rinktinė užsitikrino kelialapį į kitą etapą, o dėl antrojo kelialapio varžosi vengrai (3 taškai) ir danai (1 taškas). Trečiadienį paskutiniame ture vengrai susitiks su islandais, danai – su rusais.

2 turas

E grupė (Malmė)

Islandija – Rusija 34:23 (18:11). Elissonas 6, Gudjonssonas 6, Peterssonas 6/ Kalarašas 6, Šiškariovas 4, Soroka 4. 7099 žr. Geriausias žaidėjas – Viggo Kristjanssonas (Islandija).

Danija – Vengrija 24:24 (11:13). Brammingas 6/ Baloghas 7, Szita 5. Geriausias žaidėjas – Magnusas Brammingas (Danija).

Lentelė: Islandija – 4, Vengrija – 3, Danija – 1, Rusija – 0.

3 turas

A grupė (Gracas)

Juodkalnija – Baltarusija 27:36 (11:17). Lipovina 5, Ševaljevičius 4, F.Vujovičius 4/ Vailupavas 7, Karaliokas 5, Šylovičius 5. 5000 žr. Geriausias žaidėjas – Mikita Vailupavas (Baltarusija).

Serbija – Kroatija 21:24 (10:8). Radivojevičius 4, Kukičius 4/ Duvnjakas 5, Stepančičius 5. Geriausias žaidėjas – Marinas Šego (Kroatija).

Lentelė: Kroatija – 6, Baltarusija – 4, Juodkalnija – 2, Serbija – 0.

C grupė (Trondheimas)

Latvija – Vokietija 27:28 (11:16). Krištopanas 7, Kreicbergas 6, Dude 5, Jurdžas 5/ Kuhnas 8, Druxas 4, Gensheimeris 4, Kasteningas 4. 3540 žr. Geriausias žaidėjas – Paulis Druxas (Vokietija).

Nyderlandai – Ispanija 25:36 (13:17). Smitsas 8, Steinsas 5/ Maqueda 6, Arino 5, Figuerasas 4, Fernandezas 4.

Lentelė: Ispanija – 6, Vokietija – 4, Nyderlandai – 2, Latvija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.