EUROLYGA 2023

Danas Rapšys nuliūdino Kiniją – auksiniame plaukime aplenkė superžvaigždę Yangą Suną

Kinijos Šendžene antradienį startavo pirmasis iš dviejų prestižinės FINA plaukimo Čempionų lygos etapų. Į jį kviečiami tik geriausi pasaulio plaukikai, tarp kurių – ir lietuvis Danas Rapšys, tad organizatoeių sprendimų šį sezoną kovos tik 70 plaukikų iš 26 valstybių. Čempionų lygoje nėra jokių atrankinių plaukimų – tik finalai, kuriuose startuoja po 4 elitinius sportininkus. Antradienį lietuvis plaukė 200 m laisvuoju stiliumi ir pradžiugino savo gerbėjus, tačiau nuliūdino šeimininkus ir jų superžvaigždę.

 Danas Rapšys<br> facebook.com nuotr.
 Danas Rapšys<br> facebook.com nuotr.
Plaukikas D.Rapšys <br>T.Bauro nuotr.
Plaukikas D.Rapšys <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 4:05 PM, atnaujinta Jan 14, 2020, 7:24 PM

Lietuvis D.Rapšys finalą nuplaukė per 1 min. 46.50 sek. ir akimirka – 0,03 sek. – aplenkė Kinijos superžvaigždę Yangą Suną (1 min. 46.53 sek.).

Trečią vietą užėmė vengras Dominikas Kozma, paskutinis liko kanadietis Markusas Thormeyeris. Trečiadienį D. Rapšys ir S. Yangas dar kartą galynėsis tarpusavyje 400 metrų laisvuoju stiliumi distancijoje.

Antrus metus rengiama FINA Čempionų lyga šįkart susideda tik iš dviejų etapų, o ne keturių.

Už pirmąją vietą Čempionų lygoje skiriama 16 tūkst., už antrą – 12 tūkst., už trečią – 8 tūkst., o ketvirtą – 6 tūkst. JAV dolerių premija. Iš viso šiame Čempionų serijos sezone plaukikai išsidalins beveik 2,5 mln. JAV dolerių prizinį fondą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.