EUROLYGA 2023

Dopingas šluoja Lietuvos sportininkus – suspenduoti dar du mūsų sunkiaatlečiai

Lietuvos sporto padangę ir toliau krato dopingo skandalai. Tik antradienį baigėsi byla dėl su dopingu susijusiais treneriais sunkiosios atletikos atstovu Bronislovu Vyšniausku ir dviračių sporto specialistu Antanu Jakimavičiumi, šalies antdopingo agentūra pranešė, kad suspenduojami dar du šalies sunkiaatlečiai.

Žygimantas Staniulis.<br>Sportas.info/M.Grinbergo nuotr.
Žygimantas Staniulis.<br>Sportas.info/M.Grinbergo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-15 16:49, atnaujinta 2020-01-15 17:04

„Informuojame, kad nuo 2020.01.15 yra suspenduoti sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir treneris Bronislovas Vyšniauskas, sunkiosios atletikos treneris Ramūnas Vyšniauskas ir dviračių sporto treneriai Antanas Jakimavičius ir Solveiga Baleišytė. Suspenduoti remiantis Pasaulinio antidopingo kodekso 2.6 punktu dėl draudžiamų medžiagų turėjimo, teigiama Lietuvos antidopingo agentūros pranešime. – Taip pat jau yra suspenduoti sunkiosios atletikos sportininkai Žygimantas Stanulis ir Irmantas Kačinskas už draudžiamojo metodo naudojimą.“

B. Vyšniausko auklėtinis 26-erių Ž.Staniulis yra tris kartus iškovojęs medalius Europos sunkiosios atletikos čempionatuose, o kitas nuteisto trenerio mokinys Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės narys klaipėdietis Irmantas Kačinskas praėjusių metų pirmenybėse buvo 13-as, tačiau tapo šalies čempionu atskirų veiksmų pirmenybėse.

Tai ne pirmas ir ne antras šalies sunkiaatlečio suspendavimas ar diskvalifikacija, kai Lietuvos sunkiosios atletikos federacijai vadovauja B.Vyšniauskas. Garsiausiais diskvalifikuotais atststovais tapo dukart su dopingu pagautas B.Vyšniausko sūnus Ramūnas, dukart teigiamus dopingo testus atlikęs Rio žaidynių prizininkas Aurimas Didžbalis bei jaunasis Domantas Kmieliauskas.

Praėjusiame dešimtmetyje tokių pačių sankcijų susilaukė mažiau garsūs Lietuvos sunkiaatlečiai Dovilė Blažiūnaitė ir Mantas Mickeliūnas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.