EUROLYGA 2023

Danijos rankininkai pasekė blogu prancūzų pavyzdžiu – keliauja namo

Europos rankinio čempionato pirmasis etapas nusijojo dvi tituluotas komandas. Dar savaitgalį paaiškėjo, kad į antrąjį etapą nepateks Prancūzijos rinktinė, o trečiadienį varžovai namo išsiuntė ir praėjusių metų pasaulio čempionę Danijos rinktinę. Paskutinį kelialapį į antrąjį etapą pagriebė trečiadienį įspūdingą pergalę pasiekusi Vengrijos komanda.

Pasaulio čempionai Danijos rankininkai važiuoja namo – jie tragiškai pasirodė Europos pirmenybėse<br> IS/Scanpix.com nuotr.
Pasaulio čempionai Danijos rankininkai važiuoja namo – jie tragiškai pasirodė Europos pirmenybėse<br> IS/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 12:05 AM, atnaujinta Jan 16, 2020, 12:09 AM

Finišas. Danijos rankininkai paskutinėse E grupės rungtynėse nugalėjo Rusijos rinktinę 31:28 (12:15), tačiau šis mačas jau nieko nelėmė.

Per du pirmuosius turus tik vieną tašką iškovojusių danų likimą nulėmė prieš tai vykusios rungtynės, kuriose Vengrijos rinktinė iškovojo įspūdingą pergalę prieš Islandijos komandą 24:18 (9:12).

Islandai kelialapį buvo užsitikrinę dar prieš trečiąjį turą, o Vengrijos rankininkams, kad nepaliktų jokių šansų danams, reikėjo iškovoti bent tašką.

Islandijos rinktinei šis mačas irgi buvo labai svarbus, nes ji kovojo dėl taškų, kurie bus įskaityti antrajame etape.

Todėl šiauriečiai nusiteikė labai rimtai ir jau pirmajame kėlinyje keliskart pirmavo 5 įvarčių skirtumu.

Tačiau antrajame kėlinyje, ypač antroje jo pusėje, Vengrijos komanda parodė kone tobulo rankinio pavyzdį. 44-ąją min. vengrai dar atsiliko 16:17, bet per paskutines 16 min. varžovams leido įmesti vos vieną įvartį!

Prie savo baudos aikštelės labai tiksliai žaidė visi vengrų rankininkai, o jei islandams pavykdavo rasti spragelę, jų pastangas niekais versdavo vartininkas Rolandas Mikleris, kuris buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Sirgaliai. Šių metų Europos čempionatas vyksta trijose šalyse. Danijos tarp šeimininkių nėra, tačiau danai jautėsi kaip namie, nes rungtyniavo Malmėje, iki kurios nuo Kopenhagos vos pusvalandis kelio. Iš Danijos sostinės atvykti į šį Švedijos miestą yra netgi daug paprasčiau nei į Herningą, kuriame yra didžiausia Danijos arena ir pernai vyko pasaulio rankinio čempionato lemiamas etapas.

Malmės arenoje visas tris varžybų dienas buvo apie 7-8 tūkstančius danų sirgalių.

Antrasis etapas. Antrajame etape dvylika komandų bus suskirstytos į dvi naujas grupes. I grupėje Vienoje žais Kroatija, Ispanija, Austrija, Čekija, Vokietija ir Baltarusija. Kroatai, ispanai ir austrai antrąjį etapą pradės turėdami po 2 taškus.

II grupėje Malmėje kovos Norvegija, Vengrija, Slovėnija, Švedija, Portugalija ir Islandija. Po 2 taškus iš pirmojo etapo nusinešė norvegai, vengrai ir slovėnai.

Po dvi geriausias grupių komandas pateks į pusfinalį. Antrasis etapas prasidės ketvirtadienį, baigsis kitą trečiadienį (sausio 22 d.).

Olimpiniai kelialapiai. Rankininkai Europos čempionate kovoja ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į olimpines žaidynes bei pasaulio čempionatą.

Teisę žaisti 2021 metų pasaulio čempionate jau turi praėjusiose pirmenybėse aukso medalius iškovojusi Danija. Šių metų Europos čempionate kelialapius į pasaulio pirmenybes iškovos dar keturios komandos.

Danija yra vienintelė Europos komanda, jau užsitikrinusi teisę dalyvauti 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tiesioginį kelialapį į Tokiją taip pat gaus šių metų Europos čempionai.

Europos čempionate taip pat kovojama dėl dviejų kelialapių į olimpinį atrankos turnyrą, kuris bus surengtas balandžio mėnesį. Jau anksčiau teisę žaisti olimpiniame atrankos turnyre užsitikrino šešios Europos komandos Norvegija, Prancūzija, Vokietija, Švedija, Kroatija ir Ispanija.

Lietuvių varžovai. Šešios komandos, kurios Europos čempionato pirmojo etapo grupėse užėmė paskutiniąsias vietas, balandžio mėnesį turės rungtyniauti 2021 metų pasaulio čempionato atrankos pirmajame atkrintamajame etape. Tai – Serbija, Ukraina, Latvija, Bosnija ir Hercegovina, Rusija ir Lenkija.

Viena iš šių komandų bus Lietuvos rinktinės varžovė. Lietuviai praėjusį savaitgalį kovojo pasaulio čempionato atrankos pirmajame etape ir tapo grupės varžybų nugalėtojais. Kitose trijose grupėse pirmąsias vietas užėmė ir teisę žaisti atrankos pirmajame atkrintamajame etape iškovojo Turkijos, Izraelio ir Rumunijos rankininkai.

Pasaulio čempionato atrankos pirmajame atkrintamajame etape bus sudarytos penkios poros, kurių nugalėtojai pateks į antrąjį atkrintamąjį etapą. Jame prie pirmojo atkrintamojo etapo nugalėtojų prisidės dar 13 komandų, kurios šiuo metu žaidžia arba jau iškrito iš Europos čempionato.

3 turas

E grupė (Malmė)

Islandija – Vengrija 18:24 (12:9). Palmarssonas 4, Sigurdssonas 4/ Banhidi 8, Boka 4, Szita 4. 7587 žr. Geriausias žaidėjas – Rolandas Mikleris (Vengrija).

Rusija – Danija 28:31 (15:12). Soroka 6, Šiškariovas 5/ M.Hansenas 7, Lauge 4, Lindbergas 4, J.Hansenas 4.

Lentelė: Vengrija – 5, Islandija – 4, Danija – 3, Rusija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.