EUROLYGA 2023

Europos rankinio čempionato favoritams lieti prakaito nereikėjo

Europos rankinio čempionato antrojo etapo pirmąją dieną sirgaliai atkaklių kovų nepamatė. Ketvirtadienį favoritai Ispanijos, Kroatijos ir Vokietijos rankininkai be didelio vargo nugalėjo daug žemesnio lygio komandas.

 Vokietijos rinktinė net ir pusę jėgos įveikė Baltarusiją<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Vokietijos rinktinė net ir pusę jėgos įveikė Baltarusiją<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 11:50 PM, atnaujinta Jan 16, 2020, 11:54 PM

Austrijos sostinėje Vienoje per pirmąsias antrojo etapo rungtynes Ispanija įveikė Čekiją 31:25 (14:9), Kroatija – Austriją 27:23 (13:8), Vokietija – Baltarusiją 31:23 (18:11).

Komandoms sužaidus po dvejas rungtynes (įskaityti pirmojo etapo tarpusavio dvikovų taškai) I grupėje pirmauja po 4 taškus iškovojusios Ispanija ir Kroatija. Po 2 taškus turi Vokietija ir Austrija, o Čekijos ir Baltarusijos sąskaitos kol kas tuščios.

Ketvirtadienį greičiausiai visas abejones išsklaidė vokiečiai, kurie jau 11-ąją min. pirmavo prieš baltarusius 8:3. Greitai nutolę, Vokietijos rankininkai greitai ir atsipalaidavo. Jie nesistengė žūtbūt laimėti triuškinamai, džiugino žiūrovus šou elementais, tačiau varžovams jokių šansų nepaliko net žaisdami ne visa jėga.

Ispanijos ir Čekijos komandų rungtynėse rezultatas 17-ąją min. buvo lygus 7:7. Tačiau tada ispanai sutvirtino gynybą, surengė keletą greitų atakų ir likusią kėlinio dalį laimėjo 7:2. Skirtumas galėjo būti daug didesnis, tačiau stebuklus darė čekų vartininkas Tomašas Mrkva.

Antrojo kėlinio viduryje Čekijos rinktinės treneriai nusprendė surizikuoti ir keliose iš eilės atakose vartininką keitė septintu aikštės žaidėju. Tačiau rezultatas buvo priešingas – ispanai įmetė kelis įvarčius į tuščius vartus ir padidino skirtumą iki 10 įvarčių.

Kroatijos rinktinė nuo varžovų pabėgo anksčiau. Pirmojo kėlinio viduryje kroatai įmetė 5 įvarčius paeiliui, 18-ąją min. nutolo 8:4 ir panašiu skirtumu pirmavo iki finalo sirenos.

Kroatai uždengė rezultatyviausią pirmojo etapo žaidėją Mykolą Bilyką. Austrijos rinktinės lyderis per pirmąjį etapą įmetė 28 įvarčius, bet kroatų vartininkus nuginklavo tik 3 kartus.

Europos čempionatas vyksta trijose šalyse: Švedijoje, Austrijoje ir Norvegijoje (Norvegijoje žaisti tik pirmojo etapo mačai). Tarp šeimininkų silpnoji grandis yra Austrija. Ir visai ne dėl to, kad šios šalies rinktinė yra aiškiai silpnesnė nei Švedijos ar Norvegijos komandos.

Susidomėjimas rankininkų kovomis Austrijoje yra gana mažas. Pirmajame etape 16 tūkstančių vietų turinčiuose Vienos miesto sporto rūmuose net per Austrijos rinktinės rungtynes pusė kėdžių likdavo laisvos. Šeimininkus gelbėjo į Vieną gausiai plūstelėję makedonai, kurių komandai kovojant su austrais buvo galima suabejoti, kas žaidžia namie.

Ketvirtadienį per austrų ir kroatų rungtynes į areną atėjo 8,2 tūkst. žiūrovų. Tarp jų buvo nemažai svečių iš Kroatijos, kurie savo komandą palaikė triukšmingiau negu vietiniai.

Antrasis etapas. 1 turas

I grupė

Ispanija – Čekija 31:25 (14:9). Fernandezas 5, A.Duišebajevas 5/ Zdrahala 8, Kašparekas 6. 3986 žr. Geriausias žaidėjas – G.Perezas de Vargasas (Ispanija).

Kroatija – Austrija 27:23 (13:8). Horvatas 6, Duvnjakas 5, Cindričius 5/ Weberis 6, Bilykas 3. 8217 žr. Geriausias žaidėjas – Luka Stepančičius (Kroatija).

Baltarusija – Vokietija 23:31 (11:18). Kulešas 6, Vailupavas 4, Šylovičius 4/ Kasteningas 6, Kuhnas 4, Weberis 4. Geriausias žaidėjas – Timo Kasteningas (Vokietija).

Lentelė: Ispanija ir Kroatija – po 4, Vokietija ir Austrija – po 2, Čekija ir Baltarusija – po 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.