EUROLYGA 2023

Portugalijos rankininkams vienos staigmenos neužteko

Europos čempionato pirmajame ture Prancūzijos rinktinę nugalėjusiems Portugalijos rankininkams vienos staigmenos neužteko. Portugalai antrojo etapo pradžioje iškovojo dar vieną skambią pergalę – sutriuškino turnyro šeimininkę Švedijos komandą. Kitose penktadienį žaistose rungtynėse stipresnės buvo favoritės Slovėnijos ir Norvegijos rinktinės.

 Portugalijos rankininkai įveikė švedus.<br> Twitter nuotr.
 Portugalijos rankininkai įveikė švedus.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2020, 12:10 AM, atnaujinta Jan 18, 2020, 12:13 AM

Portugalijos rankininkai penktadienį parodė, kad jų pergalė prieš prancūzus nebuvo atsitiktinė. Po 14 metų pertraukos Europos čempionate žaidžiantys portugalai galingai smogė ir Švedijos rinktinei, kurią sutriuškino 35:25 (15:12).

Malmės arenoje susirinkę sirgaliai sunerimo jau pirmojo kėlinio viduryje, kai portugalai įmetė 4 įvarčius iš eilės ir persvėrė rezultatą 10:7. Nors atrodė, kad švedai turi begalę laiko, kad perimtų iniciatyvą, taip neatsitiko. Drausmingai ir šaltakraujiškai žaidę pietiečiai neleido švedams priartėti nė per nago juodymą ir galiausiai privertė juos nervintis.

Vis didėjusi įtampa Švedijos komandą palaužė antrojo kėlinio viduryje, kai portugalai pelnė dar 4 įvarčius paeiliui ir padidino skirtumą 24:17. Netrukus švedai suprato, kad teks su pergale pasveikinti rankinio milžinų siaubu tapusius varžovus.

Penktadienį ant žemės buvo nuleista Islandijos rinktinė, kuri pirmajame etape taip pat sukūrė sensaciją ir namo išsiuntė pasaulio čempionę Danijos rinktinę. Islandai nusileido Slovėnijos rinktinei 27:30 (14:15), patyrė antrąją iš eilės nesėkmę ir dabar turi tik miglotas aritmetines galimybes patekti į pusfinalį.

Slovėnai labai gerai pradėjo rungtynes ir jau 11-ąją min. pirmavo 7:2, bet paskui paspaudė stabdį ir leido varžovams pavyti. Pirmojo kėlinio pabaigoje islandai, kurių gretose spindėjo tris baudinius atrėmęs 19-metis vartininkas Viktoras Hallgrimssonas, net buvo persvėrę rezultatai, bet po pertraukos slovėnai viską sustatė į savo vietas. Slovėnijos rinktinė nedarė klaidų, o islandų pozicinis puolimas buvo bedantis. Šiauriečiai truputį atkuto tik tada, kai ką nors pakeisti buvo per vėlu.

Norvegijos rinktinė penktadienį nesunkiai nugalėjo Vengrijos komandą 36:29 (20:12). Norvegai jau rungtynių pradžioje įmetė 4 įvarčius be atsako, o 10-ąją min. pirmavo 8:1. Po tokio nokdauno atsigauti neįmanoma, ir Vengrijos rankininkai pripažino varžovų pranašumą.

II grupėje komandoms sužaidus po dvejas rungtynes (įskaityti pirmojo etapo tarpusavio mačų rezultatai) pirmauja po 4 taškus iškovojusios Norvegija ir Slovėnija. Portugalija ir Vengrija surinko po 2 taškus, o Islandija ir Švedija taškų neturi.

Antrasis etapas. 1 turas

II grupė (Malmė)

Slovėnija – Islandija 30:27 (15:14). Bombačas 9, Mačkovšekas 4, Dolenecas 4, Blagotinšekas 4/ Elissonas 6, Kristjanssonas 5, Smarasonas 4. 6026 žr. Geriausias žaidėjas – Deanas Bombačas (Slovėnija).

Norvegija – Vengrija 36:29 (20:12). Sagosenas 7, Johannessenas 6, Reinkindas 5, Jondalas 5/ Nagy 5, Ligetvary 5. 8078 žr. Geriausias žaidėjas – Goranas Johannessenas (Norvegija).

Portugalija – Švedija 35:25 (15:12). Ferrazas 6, Silva 6, Magalhaesas 6/ A.Nilssonas 4, Petterssonas 4. 10135 žr. Geriausias žaidėjas – Alfredo Quintana (Portugalija).

Lentelė: Norvegija ir Slovėnija – po 4, Portugalija ir Vengrija – po 2, Islandija ir Švedija – po 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.