EUROLYGA 2023

Buvusi pirmoji pasaulio teniso raketė C. Wozniacki deda tašką – nori mokytis ir būti su vyru

Buvusi pirmoji pasaulio raketė Caroline Wozniacki (WTA-36) sužaidė paskutinį savo karjeros mačą. 29-erių danė pralaimėjo prieš tunisietę Ons Jabeur (WTA-78) 5:7, 6:3, 5:7 ir ne tik pasitraukė iš „Australian Open“ turnyro. Ji oficialiai pranešė, kad baigia 15 metų trukusią karjerą. „Aš didžiuojuosi, kad įgyvendinau savo vaikystės svajonę – svajojau apie pirmąją vietą pasaulio reitinge, puikų „Didžiojo kirčio“ prizą. Visa tai buvo. Tai buvo labai šauni gyvenimo kelionė“, – pranešusi apie tenisininkės karjeros pabaigą kalbėjo C. Wozniacki.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė Caroline Wozniacki apsiverkė pranešusi, kad baigia karjerą <br> IS/Scanpix.com nuotr.
Buvusi pirmoji pasaulio raketė Caroline Wozniacki apsiverkė pranešusi, kad baigia karjerą <br> IS/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2020, 5:42 PM

Danė nutarė atsisveikinti su tenisu būtent Melburne, kur iškovojo vienintelį savo „Didžiojo kirčio“ turnyro trofėjų – tą ji padarė 2018-aisiais. Per karjerą ji net 71 savaitę buvo WTA reitingo lydere, laimėjusi 30 WTA turnyrų ir susižėrusi beveik 25 mln. eurų premijų. Ji išlieka vienintele belge, kuri yra laimėjusi „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

„Aš supratau vieną – nesvarbu, ar tu aukštas ar žemas, storas ar plonas, nesvarbu, iš kokios esi šalies, kokia tavo odos spalva, svarbu yra tik svajonė ir juodas darbas“, – šnekėjo buvusi pirmoji planetos raketė.

2018-aisiais tenisininkei buvo nustatytas reumatoidinis artritas, lėmęs skausmą ir nepakeliamą deginimą po ilgesnių ir sunkesnių mačų.

Tiesa, pati C.Wozniacki tikino, jog tai nebuvo vienintelė jos karjeros pabaigos priežastis. Danė ketina tęsti mokslus Harvardo verslo mokykloje: „Šešis mėnesius aš būsiu dabar įnikusi į savo pažymių knygutę“.

Taip pat ji daugiau laiko nori skirti mylimajam buvusiam NBA krepšininkui Davidui Lee, su kuriuo susituokė praėjusį birželį, tačiau vis dar neišvyko į medaus mėnesį.

Tenisas man davę daug, tačiau ir be jo yra gyvenimas, kuris, manau. bus toks pats neįtikėtinas, – kalbėjo sportininkė, gavusi iš turnyro Melburne rengėjų didelį žaislą – koalą. – Sakiau, kad neverksiu, bet dabar man reikia nosinaitės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?