EUROLYGA 2023

Dukart greitąsias partijas laimėjęs D.Thiemas žengė į „Australian Open“ finalą

„Australian Open“ turnyro finale susikaus serbas antroji planetos raketė Novakas Džokovičius ir austras penktoji pasaulio raketė Dominicas Thiemas. Tai paaiškėjo po antrojo pusfinalio penktadienį, kur D.Thiemas keturių setų kovoje įveikė vokietį Alexanderį Zverevą 3:6, 6:4, 7:6(3), 7:6(4).

 Dominicas Thiemas<br> AP/Scanpix.com nuotr.
 Dominicas Thiemas<br> AP/Scanpix.com nuotr.
 Alexanderis Zverevas<br> AP/Scanpix.com nuotr.
 Alexanderis Zverevas<br> AP/Scanpix.com nuotr.
Dominicas Thiemas pateko į baigiamojo ATP turnyro finalą.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Dominicas Thiemas pateko į baigiamojo ATP turnyro finalą.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 2:31 PM, atnaujinta Jan 31, 2020, 2:42 PM

Mačas vyko 3 val. 46 min.

Apylygėje kovoje pirmą partiją be didesnių pastangų laimėjo A.Zverevas, o po to jau atėjo laikas D.Thiemui. Trečiąjį setą jis laimėjo tik po greitos partijos, kai išsiveržė į priekį 3:0.

Ketvirtoje partijoje D.Thiemas pirmavo 5:4 ir paduodant A.Zverevui rezultatas buvo lygus 40:40, tačiau vokietis sugebėjo laimėti savo setą.

Ir ketvirtame sete prireikė papildomos greitosios partijos: kaip ir prieš tai, buvusiame sete, austras pabėgo 3:1, o galiausiai laimėjo tašką 7:4 bei partiją.

Ketvirtfinalyje austras sugebėjo palaužti pirmąją pasaulio raketę ispaną Rafaelį Nadalį 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6 (8-6), A. Zverevas susitvarkė su praeityje šias varžybas laimėjusiu Stanu Wawrinką 1:6, 6:3, 6:4, 6:2.

Tai buvo pirmasis kartas, kai vokietis, kuris sėkmingai žaidė 2019-ųjų metų baigiamajame turnyre, sugebėjo prasibrauti į „Australian Open“ ir „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį.

Kitame pusfinalyje ketvirtadienį N.Džokovičius nepaliko jokių šansų trečiajai pasaulio raketei 38-erių veteranui Roger Federeriui.

N.Džokovičius pirmadienį gali sugrįžti į pirmąją ATP reitingo vietą, aplenkdamas ketvirtfinalyje iškritusį ispaną Rafaelį Nadalį. Tam jam reikia pergalės finale, kuris Melburne serbui bus jau aštuntas. Iki šiol visus septynis jis laimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.