EUROLYGA 2023

Jėgos trikovės pasaulio rekordininkas A. Paulauskas diskvalifikuotas dėl dopingo vartojimo

Daugkartinis Lietuvos jėgos trikovės čempionas, pasaulio vicečempionas ir planetos rekordininkas 33-ejų metų Amandas Paulauskas diskvalifikuotas dėl dopingo vartojimo. Apie tai sportininkui pranešė Tarptautinė jėgos trikovės federacija („International Powerlifting Federation“), o pats A.Paulauskas šia žina pasidalino feisbuko paskyroje.

Armandas Paulauskas diskvalifikuotas dėl dopingo vartojimo.<br> Instagram nuotr.
Armandas Paulauskas diskvalifikuotas dėl dopingo vartojimo.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 11:17 AM, atnaujinta Feb 5, 2020, 11:21 AM

„Neseniai mane pasiekė nemaloni žinia iš tarptautinės federacijos. Dauguma iš Jūsų negirdėjote šios žinios, todėl pranešiu ja pats, norėdamas paaiškinti situacija.

Po daugiau kaip pusės metų, kada buvo iš manęs paimtas dopingo testas ir atlikus papildomus tyrimus, buvo rastas mano natūralaus organizme gaminamo testosterono hormono (dihidrotestosterono) pakitimas (nebuvo rasta jokių sintetinių steroidų ar kitų neleistinų preparatų).

Dėl tos priežasties dabar esu suspenduotas ir laukia tyrimas, kurio metu turėsiu įrodyti, kodėl taip nutiko. Per pastaruosius metus tikrintas dėl dopingo buvau 4 kartus varžybų metų ir namuose kontrolieriams atvykus nieko apie tai nepranešus.

Visada testai buvo neigiami ir jokių neleistinų preparatų nenaudojau. Visada džiaugiausi ir vertinau galimybę dalyvauti varžybose, kur galima konkuruoti nenaudojant steroidų.

Vienintelę logiška priežastis, kodėl galėjo taip nutikti, tai užteršti maisto papildai kurie galėjo įtakoti tokius dopingo testo rezultatus“, – rašo A.Paulauskas.

Praėjusių metų jis tapo Europos štangos spaudimo čempionu ir pagerino pasaulio rekordą (254 kg).

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.