EUROLYGA 2023

Eksperto nuomonė: A. Gudžius pretenduos į medalį Tokijuje, stipriosios lietuvių rungtys – dvi

Lietuvos lengvaatlečiai Europoje matomi – tuo neabejoja Didžiosios Britanijos lengvosios atletikos ekspertas Stevenas Millsas.

 Andriui Gudžiui ekspertas nupiešė optimistinę prognozę.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Andriui Gudžiui ekspertas nupiešė optimistinę prognozę.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Andriui Gudžiui ekspertas nupiešė optimistinę prognozę.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Andriui Gudžiui ekspertas nupiešė optimistinę prognozę.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2020, 4:50 PM

Visuose svarbiausiuose planetos čempionatuose dirbantis specialistas Tokijo olimpinėse žaidynėse ant prizininkų pakylos regi Andrių Gudžių, o jei lietuvis išliks sveikas, jis bus pagrindinis kandidatas mesti iššūkį pernai dominavusiam švedui Danieliui Stahliui.

„Manau, lietuvių sportininkai gali laimėti 3, galbūt 4 medalius Tokijo olimpinėse žaidynėse, iš kurių vienas – Andriaus Gudžiaus disko metime. Apskritai Lietuvos lengvaatlečiai gana pajėgūs, komandiniuose čempionatuose jūs balansuojat tarp pirmos ir antros lygų, jei iškrentate, kitais metais vėl patenkate į pirmą lygą“, – lengvaatlečių lygį įvertino S.Millsas.

Nors pasaulio čempionate nė vienas mūsiškis neprasibrovė į geriausiųjų dešimtuką, žiniasklaidos srityje dirbantis britas 2019-ųjų nelaiko prastais.

„Praėję metai Lietuvos lengvajai atletikai buvo gana geri – laimėjote Europos iki 23 metų čempionato auksą, Airinė Palšytė pelnė medalį Europos uždarų patalpų čempionate Glazge, o ieties metime proveržiu tapo naujas vaikinas (Edis Matusevičius – lengvoji.lt), – vardijo S.Millsas.

Vis dėlto akivaizdus komandos lyderis, pasak S.Millso, yra A.Gudžius, o be disko metimo jis išskiria dar vieną lietuviams stiprią rungtį.

„Pastaraisiais metais sėkmingiausiu Lietuvos sportininku buvo A.Gudžius. Pernai jis buvo traumuotas ir nepasiekė geriausios sportinės formos. Bet jei jis išliks sveikas, tai neabejotinai dėl aukso mes iššūkį Danieliui Stahliui tiek Tokijo olimpinėse žaidynėse, tiek Europos čempionate Paryžiuje, – sakė S.Millsas.

– Žiūrint į lietuvių rezultatus istoriškai, disko metimas yra stipriausia jūsų rungtis. Du olimpiniai čempionai nuo 1992-ųjų, o V.Aleknos ilgaamžiškumas – 20 metų didžiajame sporte – neįtikėtinas. Taip pat išskirčiau moterų trišuolį, nes nedaug Europos šalių turi dvi trišuolininkes, šokinėjančias už 14 metrų. Jų medalis Tokijuje gal nėra labai tikėtinas, bet Europos čempionate šalia viršūnės gali būti ir Diana Zagainova, ir Dovilė Kilty.“

Specialistui įspūdį daro ir abiejų Virgilijaus Aleknos sūnų rezultatai: vyresnysis Martynas pernai prasibrovė į pasaulio jaunimo čempionato finalą, o jaunėlis Mykolas diską mėtė Europos jaunimo olimpinio festivalio finale.

„Jie abu gali pratęsti Aleknos šeimos tradicijas ir, tuo pačiu, Lietuvos disko metikų tradicijas. Būtų šaunu, kad jie dalyvautų olimpinėse žaidynėse“, – Aleknos šeima žavėjosi S.Millsas.

2018 metais britas su kūrybine komanda treniruočių stovykloje Turkijoje kalbino įvairių šalių sportininkus prieš Europos čempionatą Berlyne. Tarp kalbintų lengvaatlečių atsidūrė ir dvi lietuvės – A.Palšytė bei Eglė Balčiūnaitė.

„Esame filmavę keletą lietuvių prieš porą metų Antalijoje – Airinę ir Eglę. Jos buvo tikros profesionalės. Operatorius, su kuriuo buvau ten, įprastai filmuoja ne lengvąją atletiką ir jis buvo sužavėtas, kokios draugiškos bei žemiškos buvo lietuvės, lyginant su futbolininkais“, – pažintį prisiminė S.Millsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.