EUROLYGA 2023

Bėgimas populiarėja Lietuvoje – sporto šaka įtraukė net 16-os miestelių gyventojus

Bėgimas žiemą daug kam atrodo kaip neįmanoma misija. Tačiau šią žiemą jaunimo užimtumo programa „Jaunimas gali“ kartu su bėgimo organizatoriais „Tarptautinis maratonas“ bendruomeniškas bėgimo varžybas surengė ne tik Vilniuje, bet ir 16-oje Lietuvos miestelių.

 Bėgimas populiarėja Lietuvoje – sporto šaka įtraukė net 16-os miestelių gyventojus.<br> organizatorių nuotr.
 Bėgimas populiarėja Lietuvoje – sporto šaka įtraukė net 16-os miestelių gyventojus.<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 1:51 PM

Žiemos bėgimas suvienijo mažus šalies miestelius sportui

Kazickų šeimos fondo programa „Jaunimas gali“, veikianti įvairiuose šalies miesteliuose, suvienijo jėgas su sostinėje vykstančio „Eurovaistinės Kalėdinio bėgimo“ organizatoriais vardan bendro tikslo – ne tik didinti fizinį aktyvumą mažuose miesteliuose, bet ir ugdyti regionuose gyvenančių žmonių suvokimą apie sportiško laisvalaikio naudą bei teikiamą džiaugsmą.

Šventiniai bėgimai įvyko net 16-oje Lietuvos miestelių ir pritraukė virš tūkstančio dalyvių. Pagrindinis Kalėdinis bėgimas įvyko gruodžio 15 d. Vilniuje. „Jaunimas gali“ programos dėka miestelių jaunimas bėgo savo bendruomenėse Pumpėnuose, Joniškėlyje, Simne, Miroslave, Raguvėlėje, Veliučionyse, Liudvinave, Alsėdžiuose, Ariogaloje, Šaukėnuose, Kamajuose, Aukštelkėje, Pandelyje, Lentvaryje, Vandžiogaloje, Kybartuose.

„Seniai norėjome įgyvendinti projektą, kuris ne tik paskatintų miestelio bendruomenes sportuoti, tačiau ir pakeistų žmonių požiūrį į sportišką laisvalaikį. Itin džiaugiamės bendradarbiavimu su Vilniuje vykstančio „Eurovaistinės Kalėdinio bėgimo“ organizatoriais, kurie suteikė puikų startą projektui įgyvendinti visoje Lietuvoje“, – sakė „Jaunimas gali“ programos vadovas Arminas Vareika.

Lietuviai mėgsta bėgioti – stereotipus laužė didelis dalyvių skaičius ir įvairus amžius

„Dažnai matome kaip įvairūs bėgimai vyksta didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet pamatyti didelį būrį bėgikų mažame miestelyje tikrai nėra įprasta, juo labiau žiemą. Džiaugiamės, jog ir mūsų programos dalyviai, ir miestelių bendruomenės iniciatyviai įsitraukė ir į bėgimų organizavimą, ir patys juose dalyvavo“ – kalbėjo A. Vareika, akcentuodamas sportinių renginių aktualumą regionams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.