EUROLYGA 2023

N. Kočergina pasaulio biatlono čempionate vos nesukūrė sensacijos

„Lietuvos atstovė pretenduoja į geriausiųjų penketuką“, „Tik pažiūrėkite į Lietuvą!“, „Tai būtų taip nuostabu biatlonui“ – šios frazės nuskambėjo iš „Eurosport“ TV komentatorių, stebint Natalijos Kočerginos šou pasaulio biatlono čempionate Antholce (Italija).

Natalija Kočergina vos nesukūrė sensacijos.<br> A.Ivanovo nuotr.
Natalija Kočergina vos nesukūrė sensacijos.<br> A.Ivanovo nuotr.
Natalija Kočergina vos nesukūrė sensacijos.<br> A.Ivanovo nuotr.
Natalija Kočergina vos nesukūrė sensacijos.<br> A.Ivanovo nuotr.
 Ana Jesipionok trasoje.<br> A.Ivanovo nuotr.
 Ana Jesipionok trasoje.<br> A.Ivanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-02-15 10:33, atnaujinta 2020-02-15 10:34

Lyderėms 7,5 km sprinto rungtyje vienai po kitos laidant netaiklius šūvius, varžybos darėsi vis sunkiau prognozuojamos. Nė karto šį sezoną geriausiųjų 40-uke nebuvusi Lietuvos atstovė startavo vilkėdama 64 numerį ir po pirmojo šaudymo ruožo, kuriame nesuklydo nė sykio, į trasą iššliuožė užimdama 9-ąją vietą.

Trasoje N.Kočergina demonstravo puikų greitį ir, pasiekus antrą šaudymo ruožą, ją nuo lyderės skyrė vos 15 sekundžių.

Jei Lietuvos biatlonininkės šūviai būtų taiklūs, bent laikinai ji būtų pakilusi į geriausiųjų trejetuką, tačiau dvi klaidos šaudykloje ją bloškė į 34-ąją poziciją galutinėje įskaitoje tarp 101-os sprinto rungties dalyvės.

„Mano šaudymas stovint yra nestabilus, sunkiau yra psichologiškai. Prieš startą buvau rami, nusiteikusi neišradinėti dviračio ir paprastai atlikti savo darbą“, – įvykius antroje šaudykloje trumpai apibūdino N.Kočergina.

Už Lietuvos biatlonininkės nugaros liko tokios sportininkės, kaip triskart pasaulio taurę iškovojusi suomė Kaisa Makarainen (40-oji vieta) ar iki šio starto sezono lydere buvusi norvegė Tiril Eckhoff (59-oji vieta).

34-oji vieta N.Kočerginai yra ketvirtas geriausias jos karjeros rezultatas.

Įdomu tai, kad aukščiausias vietas svarbiausiame metų starte visaginietė užima trečius metus iš eilės: Pjongčango olimpinių žaidynių 15 km asmeninėje rungtyje ji buvo 30-a, o pernai pasaulio čempionato Švedijoje sprinte – 27-a.

„Mūsų moterų komanda kol kas yra maža, todėl startuojame visuose pasaulio taurės etapuose ir renkame taškus nacijų įskaitai. Specialus pasiruošimas čempionatui ir svarbiausiems startams yra strategiškai suplanuotas. Treneriai planuoja stovyklas, treniruočių metodiką, reljefo niuansus ir prie varžybų priartina stovyklų vietas“, – sėkmės priežastis svarbiausiuose startuose įvardijo N.Kočergina.

Mūsiškė iškovojo 7 įskaitinius pasaulio taurės taškus ir teisę sekmadienį varžytis persekiojimo rungtyje. Beje, N.Kočergina sėkmingai pasirodė ir ketvirtadienį vykusiose 4x6 km mišrių estafečių varžybose: ten ji su Gabriele Leščinskaite, Vytautu Strolia ir Karoliu Dombrovskiu užėmė aukštą 16-ąją vietą.

„Buvome pasveikinti, geros emocijos ir komandinė dvasia. Kiekvienas sportininkas įdėjo savo svarbų indėlį rezultatui“, – tarsi apeliuodama į Lietuvos komandos vyrų pagyras merginoms, sakė N.Kočergina.

Sprinto rungties auksą iškovojo norvegė Marte Roeiseland. Kartą šaudykloje suklydusi sportininkė 6,8 sek. pranoko sensaciją pateikusią amerikietę Susan Dunklee. Bronzą iškovojusi čekė Lucie Charvatova atsiliko 21,3 sek.

Net ir sukusi du baudos ratus N.Kočergina nugalėtojai pralaimėjo vos 1 min. 26,6 sek.

Varžybose dalyvavo dar dvi Lietuvos biatlonininkės: G.Leščinskaitė užėmė 69-ąją vietą (šaudymas 1+1, +2 min. 33,2 sek.), o Ana Jesipionok – 97-ąją (1+0, +5 min. 25,8 sek.).

Beje, A.Jesipionok ketvirtadienį kitoje Italijos biatlono trasoje (Martelyje) dalyvavo IBU taurės varžybose, kur super sprinto rungtyje pasiekė sezono rekordą (57-oji vieta), o šeštadienį (vasario 15 d.) ten ji jau turėtų startuoti 7,5 km sprinto varžybose.

Šeštadienį pasaulio biatlono čempionate 10 km sprinte varžysis vyrai, tarp kurių bus K.Dombrovskis, V.Strolia ir Tomas Kaukėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.