EUROLYGA 2023

Nepriklausomybės taurę iškovojo „Baltrex-Šiauliai“

Šeštadienį Kaune pasibaigė 32-asis Vasario 16 dienai skirtas „Nepriklausomybės taurės“ regbio turnyras. Jame triumfavo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.

Turnyre triumfavo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.<br> LRF nuotr.
Turnyre triumfavo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 3:36 PM

Dėl to, kad turnyro nebuvo leista surengti futbolo manieže, ir dėl sudėtingų oro sąlygų kauniečiai į turnyrą galėjo priimti tik keturias komandas – „Baltrex-Šiaulius“, „Garkalne-Livonia“ (Latvija), Vilniaus regbio akademiją (VRA) ir Kauno „Ąžuolą“.

Pusfinalyje „Baltrex-Šiauliai“ 35:0 nugalėjo Latvijos čempionę „Garkalne-Livonia“ ekipą. Kitame pusfinalyje VRA regbininkai kiek netikėtai po dramatiškos kovos 15:10 įveikė „Ąžuolo“ klubą.

„Kauno rinktinei dramatiškai susiklostė pirmosios rungtynės. Pralaiminėdami kauniečiai vis lygindavo rezultatą. Vėliau Kauno ekipa visiškai prispaudė vilniečius prie jų įskaitinio ploto ir atrodė, kad pergalė jau čia pat, bet paskutinėmis sekundėmis vilniečiai išnaudojo kauniečių klaidą, perėmė kamuolį ir išplėšė pergalę“, – pasakojo turnyro organizatorius Vytautas Vasilenka.

Finale „Baltrex-Šiauliai“ po permainingos ir gražios kovos 15:5 pranoko VRA komandą ir į viršų kėlė nugalėtojų taurę.

Tuo tarpu trečiąją vietą užėmė „Ąžuolo“ regbininkai, kurie mažajame finale 35:0 įrodė pranašumą prieš svečius iš Latvijos.

„Kovos buvo labai atkaklios, nes tiek Latvijos, tiek Lietuvos klubai praktiškai žaidė be rinktinių žaidėjų, kurie jau ruošiasi Europos čempionato kovoms, todėl tai buvo gera proga pasireikšti jaunimui. Kai kurie rezultatai neatspindi vykusios kovos, nes jaunimas darė nemažai elementarių klaidų“, – teigė V.Vasilenka.

Geriausiais turnyro žaidėjais pripažinti Ivo Kupinš („Garkalne-Livonia“), Povilas Jurgelionis („Ažuolas“), Domantas Stravinskas (VRA) ir Kęstutis Karbauskas („Baltrex-Šiauliai“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.