EUROLYGA 2023

NHL turi naują didvyrį: filmo scenarijaus verta 42-ejų ledo valytojo istorija

Stebuklinga istorija nutiko Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL). Joje „Carolina Hurricanes“ komanda susidūrė su vartininkų problema, kuomet du pagrindiniai sargai patyrė trumas.

 Dave'as Ayresas tapo rungtynių didvyriu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dave'as Ayresas tapo rungtynių didvyriu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 6:23 PM, atnaujinta Feb 23, 2020, 8:44 PM

Ginti jų rungtynėse su „Toronto Maple Leafs“ iš tribūnų buvo pakviestas 42-ejų ledo valymo mašinos operatorius Dave‘as Ayresas. Dvikovą jis sau ramiai stebėjo su savo šeima.

Tačiau ant ledo jis nepasimetė ir nuo antrojo kėlinio vidurio žaidęs D.Ayresas atrėmė net 8 smūgius iš 10. Tiesa, pirmieji „Maple Leafs“ smūgiai baigėsi įvarčiais, tačiau „Hurricanes“ dvikovą laimėjo 6:3, o jis tapo didžiausiu rungtynių didvyriu.

„Antras kėlinys buvo baisokas, tačiau rūbinėje pasakiau, kad trečiajame būsiu pasiruošęs žaisti ir laimėsime“, – po rungtynių kalbėjo D.Ayresas.

Pasirodo pagal NHL taisykles iškritus abiems vartininkams iš rikiuotės jų vietą užimti turi ne aikštės žaidėjas, bet arenoje esantis ir atsarginiu įrašytas vartininkas. Būtent šiose rungtynėse tokiu ir buvo įrašytas Toronte gyvenantis D.Ayresas.

Nors jis treniruotėse padeda NHL bei žemesnio lygio klubams, tačiau buvo sunku įsivaizduoti scenarijų, kuriame jis galėtų debiutuoti NHL pirmenybėse. Vis tik taip nutiko ir D.Ayresas tapo vyriausiu NHL žaidėju, kuris savo debiutinėse rungtynėse šventė pergalę

„Tai buvo geriausias laikas mano gyvenime. Kažkas neįtikėtino“, – džiaugsmu tryško NHL dvikovą iš vidaus pajautęs vyriškis.

Jo žmona taip pat neslėpė, kad D.Ayresas išpildė didžiausią savo svajonę.

„Esu labiausiai besididžiuojanti moteris žemėje, nes mano vyras išpildė savo didžiausią svajonę. Keista tik tai, kad aš vis dar neprarėkiau savo balso“, – sakė Sarah Ayres.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.