EUROLYGA 2023

Netradiciniame mače: nervų karas, tobuli vartininkai ir pergalę atnešęs 16-mečio baudinys

Lietuvos ledo ritulio čempionato pusfinalyje buvo sužaistos antros pusfinalio rungtynės tarp dviejų Vilniaus komandų.

 Lietuvos ledo ritulio čempionato pusfinalyje buvo sužaistos antros pusfinalio rungtynės tarp dviejų Vilniaus komandų.<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos ledo ritulio čempionato pusfinalyje buvo sužaistos antros pusfinalio rungtynės tarp dviejų Vilniaus komandų.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2020, 8:30 AM, atnaujinta Mar 10, 2020, 8:31 AM

Neįtikėtino atkaklumo mače per 65 minutes abu vartininkai taip ir nepraleido nė vieno įvarčio, o baudinių serijoje tobulą vartininkų pasirodymą galiausiai nutraukė Rapolas Marcinkevičius tiksliu metimu padėjęs „Geležiniui Vilkui“ 1:0 nugalėti „Hockey Punks“ ekipą. Po dviejų mačų šioje serijoje iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus – 1:1.

Susitikimo pradžioje „Hockey Punks“ gavo greitą pražangą, bet „vilkams“ Simą Baltrūną pavyko patikrinti tik iš toli atakavusiam Aurimui Gaidauskui. Jau pasibaigus nuobaudos laikui savo pavojingu greitu išpuoliu atsakė jau „pankai“, bet Aivaras Bendžius į vartų plotą nepataikė.

Per likusią pirmojo kėlinio dalį abi ekipos po kartą turėjo kiekybinį pranašumą, bet nei vieniems, nei kitiems pasižymėti nepavyko. Šiek tiek dažniau pirmajame kėlinyje prie varžovų vartų lankėsi „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai, kurie atliko keletą pavojingų metimų, tačiau „Hockey Punks“ turėjo ir savo atsakomųjų atakų, iš kurių bene pavojingiausia buvo Povilo Verenio metimu pasibaigusi ataka.

Antrasis kėlinys taip pat prasidėjo gynybiniu žaidimu, kai saugodamos savo vartus abi komandos žaidė sėkmingiau nei atakuoti bandę jų varžovai. Kėlinio viduryje iniciatyvą pabandė perimti „pankai“ , o pavojingai atakavo Donatas Kumeliauskas, kurio smūgį atrėmė Elvinas Karla. Kiek vėliau Lietuvos vicečempionai surengė ataką, kurioje pabėgo dviese prieš vieną gynėją, bet lemiamoje atakos stadijoje į ritulį nepataikė komandos draugo perdavimo laukęs Henrikas Vesalainenas.

Dar vienoje pavojingoje atakoje iš geros situacijos metė „Hockey Punks“ legionierius Yegoras Bezuglyy, bet ir jam nepavyko nutraukti įvarčių bado. Paskutinę antrojo kėlinio minutę kiek netiksliai ritulį nuo savų vartų išmušė E. Karla, tačiau jau netrukus jis pats atremdamas pavojingą varžovo metimą neutralizavo kilusį pavojų.

Trečiajame kėlinyje daugiau į vartus metė „Hockey Punks“, bet savo progų turėjo ir jų varžovai: pavojingoje zonoje ritulį perėmė Edvinas Boroška, bet vieno iš „Geležinio Vilko“ lyderių metimas skriejo virš vartų virpsto. Netrukus po to puikų greitį išvystė ilgą reidą atlikęs Timonas Mažulis, tačiau galutinėje fazėje galingas puolėjo metimas kirto į vartų virpstą.

Likus žaisti tris minutes rungtynių baigtį galėjo nuspręsti vienas prieš vartininką iššokęs Y. Bezuglyy, bet jo metimas buvo netikslus, o besitęsusią „pankų“ ataką pratęsusį Mauro Baltrukonio metimą puikiu rankos mostu sulaikė E. Karla.

Paskutinę mačo minutę nemalonią nuobaudą užsidirbo „Geležinio Vilko“ atstovai, taip suteikdami varžovams galimybę mačą užbaigti dar prieš pratęsimą. Tiksint paskutinėms reguliaraus laiko sekundėms netiksliai atakavo D. Kumeliauskas, tad komandos per 60 minučių įvarčių taip ir nepelnė bei buvo žaidžiamas pratęsimas.

Pratęsimo pradžioje „vilkams“ pavyko sėkmingai užbaigė mažumos neutralizaciją ir patiems surengti ataką, kurioje Andriui Židkovui pavyko nusigauti greta vartų. Nepaisant to, jo metimas skriejo virš vartų. Likus žaisti dvi minutes per dešimties sekundžių atkarpą auksinę galimybę turėjo tiek viena, tiek ir kita komanda: iš pradžių „Geležinio Vilko“ ekipoje vienas prieš vartininką pabėgęs Patrikas Misiukas nesugebėjo atlikti metimo, o netrukus kitoje aikštės pusėje dviese prieš vartininką pabėgę „pankai“ taip pat liko be metimo, kai pasiaukojamai žaidę jų varžovai spėjo lemiamu metu juos pavyti ir sutrukdyti oponentų kėslams.

Likęs mačo laikas nugalėtojo neišaiškino, tad be įvarčių pasibaigusiame mače viską lėmė baudinių serija. Baudinių seriją pradėjusio „pankų“ puolėjo P. Verenio metimą atrėmė E. Karla, o pergudrauti S. Baltrūno nepavyko ir „vilkų“ nariui Arnui Misiukui. Kiek vėliau nepasižymėjo ir kiti pirmus penkis metimus komandose atlikę žaidėjai: „Hockey Punks“ nariai D. Kumeliauskas, Edgaras Rybakovas, Aivaras Bendžius ir Aliaksejus Kuveka bei „Geležinio Vilko“ atstovai E. Boroška, T. Mažulis, A. Židkovas ir P. Misiukas.

Papildomoje baudinių serijoje iš pradžių dar kartą netiksliai atakavo E. Boroška ir E. Rybakovas, tačiau septintasis bandymas serijoje tapo lemtingu. Ant ledo pasirodęs 16-metis Rapolas Marcinkevičius pademonstravo šaltus nervus ir pasiuntė ritulį S. Baltrūnui tarp kojų, o atsakomajame metime M. Baltrukonio metimą atrėmė ir pergalės šokį šoko E. Karla.

Pergalingą įvartį baudinių serijoje pelnęs R. Marcinkevičius pasidžiaugė galėjęs žaisti tokias rungtynes bei teigė neprisimenąs tokio mačo savo karjeroje, kur per visą rungtynių laiką nebūtų pelnyta bent vieno įvarčio.

„Rungtynės buvo labai įtemptos, todėl buvo labai smagu jose žaisti. Visi kovojo, visi stengėsi – bandėme mušti, metėm į vartus, tačiau nepasisekė. Ką padarysi – vis metam, bet vis neįmušam. Per savo karjerą neatsimenu tokių rungtynių, kur nebūtų pelnyta įvarčių per tiek laiko. Pagrinde būda daug daugiau įvarčių“, – kalbėjo puolėjas.

Prisimindamas pergalingą baudinį 16-metis atskleidė, kad planavo atlikti kitokį metimą, tačiau pastebėtas vartininko veiksmas nulėmė sprendimą pakeisti savo planus.

„Planavau mesti iš nepatogios rankos, tačiau pastebėjau, jog vartininkas patraukė lazdą, tad todėl ir atlikau tokį metimą vartininkui tarp kojų. Abu vartininkai šiandien žaidė puikiai – kad ir kiek abi komandos bemestų, jie traukė visus įvarčiais galėjusius tapti metimus. Galiausiai nepasisekė Simui.“

Kalbėdamas apie jau kovo 11 dieną laukiančias trečiąsias serijos rungtynes, „Geležinio Vilko“ auklėtinis neslėpė geros nuotaikos ir prižadėjo kautis ir šiame mače.

„Jokiais būdais jiems nenusileisime – treniruosimės, ruošimės, gerai valgysime, o dabar eisim gerai išsimiegoti.“

Pralaimėjusių ekipos vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras po rungtynių teigė, jog jo ekipa žaidė geriau nei pirmajame mače, tačiau viską šiose rungtynėse išsprendė fantastiškas vartininkų žaidimas.

„Mano auklėtiniai šias rungtynes žaidė dar geriau nei praėjusiame mače, tačiau tiesiog nepavyko pramušti varžovų vartininko. Visgi, pats pasirodymas buvo geresnis nei pirmose serijos rungtynėse. Susikūrėme daugiau momentų prie varžovų vartų, tačiau tiesiog niekaip nepavyko pelnyti įvarčio. Tai vienas iš tokių mačų, kur tikrai būna sunku.

Tokių rungtynių per karjerą yra buvę, bet jų daug neprisiminčiau. Čia tokios rungtynės, kur abu vartininkai stovi fantastiškai – kad ir kaip besistengtume, kad ir kiek keistume savo strategijas, vartininkas tiesiog šiandien stovėjo ant savo galvos.“, – po mačo kalbėjo „Hockey Punks“ strategas.

Trenerio teigimu, „Hockey Punks“ nėra didelio skirtumo tarp žaidimo Vilniuje ir Elektrėnuose, kur savo namų mačus žaidžia „Geležinis Vilkas“.

„Korekcijos komandos plane vyksta prieš kiekvieną mačą. Visada randame spragų, kurias dirbdami stengiamės ištaisyti, taip ruošiantis tolimesnei sezono daliai.

Didelio skirtumo tarp Elektrėnų ledo rūmų ir „Pramogų“ arenos mums nėra – pas mus žaidžia nemažai elektrėniškių. Šita čiuožykla mums tikrai nepakišo kojos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.