EUROLYGA 2023

Būsimi olimpiečiai įsprausti į kampą: Italijoje planuoja likti iki balandžio vidurio

Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) koronaviruso protrūkį paskelbus pandemija Italija ruošiasi uždaryti beveik viską – parduotuves, mokyklas, viešas įstaigas ir verslo objektus. Europos viruso židiniu laikomoje šalyje įkalinti ir lietuviai, tarp kurių – Lietuvos rinktinės irkluotojai: „Svarstome, ar grįžti, ar būti iki balandžio vidurio“, – lrytas.lt situaciją komentavo Lietuvos irklavimo rinktinės treneris Kęstutis Keblys.

Saulius Ritter ir Milda Valčiukaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Ritter ir Milda Valčiukaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Tomas Valčiukas.<br> sportas.vilnius.lt nuotr.
 Tomas Valčiukas.<br> sportas.vilnius.lt nuotr.
 Milda Valčiukaitė, Kęstutis Keblys, Donata Vištartaitė.<br> A.Pliadžio nuotr.
 Milda Valčiukaitė, Kęstutis Keblys, Donata Vištartaitė.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-03-12 15:22, atnaujinta 2020-03-12 16:25

Pietinės Italijos dalyje, Sabaudijoje, treniruočių stovyklą rengianti Lietuvos rinktinė yra nežinioje, tačiau kol kas jaučiasi saugiai, tad grįžti nesiruošia.

„Kol kas tik svarstome, kaip čia elgtis. Lietuvoje oro sąlygos neleidžia sportuoti. Mūsų kaimelyje yra labai nedidelis kiekis žmonių, susirgimų čia taip pat nėra. Valdžia ėmėsi labai didelių atsargumo priemonių, viešbutyje gyvename tik mes – šeši sportininkai ir du treneriai.

Pačioje komandoje panikos nėra, ruošiamės ramiai, intensyviai. Su mumis kartu sportuoja Italijos rinktinė ir viena estė.

Atsargumo priemonės viešbutyje didelės – nuolatinė dezinfekcija. Darbuotojai dirba su pirštinėmis, kambariai dezinfekuojami kiekvieną dieną. Jokio kontakto, į parduotuves niekas nevaikšto, visi pakankamai gerai izoliuoti“, – lrytas.lt situaciją Italijoje komentavo 44-erių K.Keblys.

Kovo 5-ąją į Italiją atvykę irkluotojai kol kas tikisi likti šalyje iki balandžio vidurio, tiesa, viskas gali pasikeisti, mat situacija yra neprognozuojama. Jei tektų grįžti į Lietuvą, nukentėtų sportininkų rezultatai, nes gimtinėje treniruotis nėra sąlygų.

„Situacija yra sudėtinga, Kažkur kitur Europoje ruoštis atrankai mes neturime sąlygų, nes visur yra tie koronaviruso židiniai. Žinoma, Italijoje didžiausias.

Jei neturėsime vandens, realiai būtų didelės problemos. Porinė dvivietė (Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius), kuri dirba su Tomu Valčiuku, jau turi vietą Tokijo olimpiadoje, tačiau mums reikia pasiekti gerą formą jau gegužės viduryje, kuomet vyks kvalifikacija.

Europos atranka turėjo vykti Italijoje, tačiau ji atšaukta, tad vienintelė atranka bus per pagrindinę kvalifikaciją Šveicarijoje.

Laukiame, žiūrėsime, kas pasikeis“, – kalbėjo K.Keblys.

Italijoje keturi iš šešių atletų ruošiasi keturvietės valties rungčiai (Aurimas Adomavičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Dovydas Nemeravičius), tad Šveicarijoje jie bandys iškovoti bilietą į liepos mėnesį prasidedančias Tokijo olimpines žaidynes.

Į olimpiadą bilietus jau turi penki Lietuvos irkluotojai: Mindaugas Griškonis (vienvietė valtis), S.Ritteris ir D.Nemeravičius (dvivietė), Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (dvivietė).

Remiantis kovo 12-osios duomenimis, Italijoje užfiksuoti 12 462 koronaviruso atvejai.

Penki irkluotojai ruošiasi Graikijoje

S.Ritteris, M.Valčiukaitė, I.Adomavičiūtė, Giedrius Bieliauskas ir Viktorija Senkutė nuo kovo 5-osios dienos treniruojasi Atėnuose (Graikija). Treneris Tomas Valčiukas lrytas.lt informavo, kad Graikijoje situacija yra stabili, tačiau dar nėra aišku, ar jis pats bus įleistas į treniruočių bazę.

„Mūsų konsultantas italas nori visus stovykloje esančius žmones karantinuoti. Bandysiu išsiaiškinti, ar jie išvis mane įsileis į tą grupę, – lrytas.lt ketvirtadienį kalbėjo T.Valčiukas, kuris pirmadienį turėtų vykti į Graikiją. – Kartu stovyklauja serbė, kuri norėjo išvykti, o po savaitės vėl grįžti į stovyklą. Tačiau konsultantas pareiškė, kad jei išvyksi – neįsileisiu. Irkluotoja sutiko be pertraukos būti stovykloje.“

Anot T.Valčiuko, kol kas sprendimo irkluotojus grąžinti į Lietuvą nėra, tačiau nuotaikos stovykloje nėra pačios maloniausios.

„Palaikau ryšį, bet nuotaikos ten labiau blogos dėl to, kad atšaukti du taurės etapai, kurie balandžio viduryje turėjo vykti Italijoje. Planavome ten išbandyti komandą, variantus. Visos varžybos, kurios vyksta Italijoje, atšauktos.

Paralimpietis Augustas Navickas irgi negalės dalyvauti paralimpinėje atrankoje, kuri turėjo būti Italijoje.

Mes neturime startų, negana to, dalį sportininkų kamuoja peršalimai, tad jie negali dirbti“, – pasakojo kol kas Lietuvoje likęs treneris.

Stovykla Graikijoje turėtų tęstis iki kovo 29-osios. Tiesa, Irklavimo federacija jau žvalgosi ir į kitas šalis bei pačią Lietuvą, tačiau oro sąlygos gimtinėje treniruotis vis dar nėra tinkamos.

„Po taurės etapo vėl turėjo būti stovykla Italijoje, svarstysime, ar bus palanku balandžio mėnesį startuoti Trakuose. Remiantis ilgalaike orų prognoze – rizikinga. Jei nepavyks Lietuvoje, reikės ieškoti kažkur kitur, tačiau Europoje tokia situacija, kad gali būti labai sudėtinga“, – sunerimęs kalbėjo T.Valčiukas.

Remiantis kovo 12-osios duomenimis, Graikijoje užfiksuoti 99 koronaviruso atvejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.