EUROLYGA 2023

Evaldas Šiškevičius dviratį iškeitė į kastuvą

Vienas geriausių Lietuvos dviratininkų Evaldas Šiškevičius, atstovaujantis Prancūzijos komandai „Nippo Delko One Provence“, jau skaičiavo dienas iki vieno svarbiausių pavasario startų – balandžio 12 dieną numatytų legendinių lenktynių „Paryžius – Rubė“, bet viską sujaukė pasaulyje išplitęs koronavirusas.

Evaldas Šiškevičius.<br>Facebook nuotr.
Evaldas Šiškevičius.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-18 17:45, atnaujinta 2020-03-18 17:46

Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI) kartu su varžybų organizatoriais dėl pandemijos stabdo visas iki balandžio pabaigos turėjusias vykti dviračių lenktynes. Nukelta ir dalis gegužės mėnesį planuotų varžybų, tarp jų ir „Giro d’Italia“.

E. Šiškevičius tik praėjusį šeštadienį baigė pasirodymą Prancūzijoje vykusiose septynių etapų daugiadienėse „Paryžius – Nica“. Lietuvos atletas antrajame etape buvo 16-as, penktajame – 18-as, o bendrojoje įskaitoje tarp 136 dalyvių užėmė 49-ą vietą.

„Buvau labai patenkintas savo sportine forma, jaučiau, kad viskas tvarkoje, skaičiavau dienas iki „Paryžius – Rubė“ lenktynių, bet situacija labai greitai pasikeitė. Jau gavome patvirtinimą, kad nevažiuosime mažiausiai iki balandžio pabaigos. Viskas nusikelia mažiausiai pusantro mėnesio. Tai ilgas laiko tarpas. Šią savaitę nesportuoju, o ant dviračio bandysiu sėsti kitą savaitę. Ilgai poilsiauti negalime, nes po to bus labai sunku grįžti į vėžes“, – sakė E. Šiškevičius, kuris iki lenktynių „Paryžius – Rubė“ turėjo startuoti keleriose vienadienėse varžybose ir daugiadienėse lenktynėse „Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire“.

Evaldas sakė, kad jis dėl siautėjančio koronaviruso praėjusią savaitę nebijojo lenktyniauti. „Manau, kad daugiau rizikos pasigauti virusą kokioje parduotuvėje, o ne varžybose. Juk lenktyniaudami jokio kontakto su pašaliniais žmonėmis neturime. O prieš startą ir po finišo svarbiausia buvo paisyti instrukcijų – dažniau plauti rankas, laikytis saugaus atstumo, nedalinti autografų, – kalbėjo dviratininkas iš Lietuvos. – Man nebuvo baisu. Manau, kad kiti dviratininkai labiausiai baiminosi likti Prancūzijoje, jei staiga būtų buvusios uždarytos visos sienos.“

Šiemet 18 dienų lenktyniavęs ir varžybose beveik 2800 km numynęs E. Šiškevičius šią savaitę dviratį iškeitė į kastuvą. „Dabar daugeliui sprtininkų sudėtinga – nemažai kam tenka treniruotis tik namuose, nes lauke negalima. Tikiuosi rytoj gauti kalnų dviratį ir jeigu viskas bus gerai, kitą savaitę minsiu pedalus ant staklių. Gal vėliau pavyks ir į mišką išvažiuoti. O šiuo metu laiką leidžiu namuose – ilsiuosi ir užsiimu sodininkyste“, – pasakojo netoli Marselio gyvenantis dviratininkas.

„Šiaurės pragaru“ vadinamose lenktynėse „Paryžius – Rubė“ pernai devintą vietą iškovojęs E. Šiškevičius yra pagrindinis kandidatas atstovauti Lietuvai Tokijo olimpinių žaidynių vyrų plento grupinėse lenktynėse. „Olimpinės žaidynės dar neatšauktos, iki jų dar yra laiko. Tikėkimės, kad viskas bus gerai. Kol kas reikia ruoštis joms, o po to žiūrėsime, kas bus toliau. Šiuo metu kažką prognozuoti labai sudėtinga“, – teigė 31 metų sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.