EUROLYGA 2023

J. Jefimova – apie karjeros pabaigą, save politikoje ir „Juventus“ futbolininkų žinutes

Tituluota Rusijos plaukikė ir buvusi Rūtos Meilutytės konkurentė Julija Jefimova nuo pasaulyje siaučiančio COVID-19 viruso pasislėpė JAV priklausančiose Havajų salose.

 Julija Jefimova nuo koronaviruso pasislėpė Havajuose.<br> Lrytas.lt montažas
 Julija Jefimova nuo koronaviruso pasislėpė Havajuose.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2020, 4:28 PM, atnaujinta Apr 6, 2020, 4:30 PM

Čia ji sutiko ir savo 28-ąjį gimtadienį, kurio proga ji davė interviu „Match TV“ televizijai. Sportininkė planavo, kad savo karjerą baigs po Tokijo olimpinių žaidynių, kurios turėjo vykti 2020 metais.

Olimpiada buvo perkelta į 2021 metus, tad veikiausiai plaukikė ryšis dar metus sportuoti. Tiesa, ji užsiminė, kad profesionalus sportas nėra jau toks ir sveikas.

„Žinote, profesionalus sportas neretai daugiau kenkia sveikatai, nei ją stiprina. Aš, pavyzdžiui, turiu bėdų su nosimi, nes nuolat baseine tenka kvėpuoti chloru. O sportuojant dideliais krūviais tik dar labiau blogina simptomus“,- kalbėjo J.Jefimova.

Kol kas Rusija savo sportininkų deleguoti į olimpines žaidynes negali, tačiau plaukikė olimpiadoje galėtų varžytis po neutralia vėliava. Vis tik išlieka klausimas ar Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) suteiks tokį išimtį sportininkei,k kuri jau du kartus yra įkliuvusi į dopingo pinkles.

Pirmąjį sykį J.Jefimovos dopingo testas buvo teigiamas 2013 metų spalio mėnesį tarpvaržybinių laikotarpiu Los Andžele, Kalifornijoje (JAV). Jos organizme aptiktas buvo draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas (DHEA).

Ji buvo diskvalifikuota 16 mėnesių. Antrąkart J.Jefimova buvo pagauta vartus meldoniumą, kuris draudžiamu preparatu tapo nuo 2016 metų sausio 1-os dienos.

Bet panašu, kad skandalinga praeitis sportininkės neatbaidytų siekti svarbių pareigų baigus profesionaliai plaukti baseine.

„Po karjeros pabaigos tikrais savęs neįsivaizduoju politikoje, tai ne man skirtas dalykas. Pagyvensim ir pamatysim, galbūt sieksiu Rusijos plaukimo federacijos prezidento posto“, – atskleidė J.Jefimova.

Plaukikė šiuo metu, kaip ir didžioji dalis žmonių visame pasaulyje, laiką leidžia karantine.

„Rytais treniruojuosi, vėliau pabendrauju su draugėmis arba renkuosi pasižiūrėti filmų“, – pasakojo sportininkė.

Ji taip atskleidė, kad jos socialinių tinklų paskyros yra išties populiarios, o ir sulaukia nemažai rašančių garsių sportininkų: „Visko neatskleisiu, bet man rašinėja daug atletų. Sulaukiu ledo ritulininkų, tenisininkų, lengvaatlečių žinučių.

Taip pat futbolininkai skirtingų šalių, ne Rusijos klubų, o tarkime Turino „Juventus“ komandos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.