EUROLYGA 2023

Šantažuotas UFC vadovas sulaukė dar rimtesnio ieškinio – iš jo norima 10 mln. dolerių

Absoliutaus kovotojų čempionato (UFC) vadovą Dana White'ą pasivijo šešerių metų senumo įvykis: kovotojų vadą padavė į teismą vienas Las Vegaso verslininkas šantažo byloje, praneša Las Vegas Review-Journal.

 UFC vadovas Dana White'as buvo šantažuojamas dėl meilės reikalų striptizo šokėjai <br> Reutes/Scanpix.com nuotr.
 UFC vadovas Dana White'as buvo šantažuojamas dėl meilės reikalų striptizo šokėjai <br> Reutes/Scanpix.com nuotr.
 UFC vadovas Dana White'as buvo šantažuojamas dėl meilės reikalų striptizo šokėjai <br> Reutes/Scanpix.com nuotr.
 UFC vadovas Dana White'as buvo šantažuojamas dėl meilės reikalų striptizo šokėjai <br> Reutes/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 6, 2020, 7:03 PM

Teigiama, kad praėjusį penktadienį teismas gavo Ernesto Joshua Ramoso ieškinį vienam įtakingiausių kovotojų organizacijos vadovui 50-mečiui D.White'ui ir reikalauja iš jo net 10 mln. JAV dolerių.

2016-siais D.White'as perėmė UFC vadovavimą, sumokėjęs už organizciją kelis milijonus dolerių, o dabar UFC vertinama 4 milijardais dolerių.

Tarp dviejų vyrų problemos kilo dar 2014-siais, kai UFC prezidentas tapo neva organizuotos šantažu užsiiminėjančios gaujos auka. Kaip išsiaiškino žurnalistai, vedęs ir du vaikus turintis D.White'as susitikinėjo su viena striptizo šokėja iš Las Vegaso „Aplamdyto raganosio“ naktinio baro, kuri abiejų meilės akimirkas įrašinėjo mobiliuoju telefonu.

UFC vedlys net tvarkydamas reikalus Brazilijoje šokėjai pirko bilietus lėktuvu, kad tik galėtų su ja pasismaginti.

Per dvejus metus, kai porelė bendravo, D.White'as atsidėkojo už paslaugas striptizo šokėjai 200 000 dolerių. Kaskart už susitikimą jis duodavo merginai po 10 tūkst. dolerių.

Po kurio laiko nekilnojamojo turto brokeris ir striptizo šokėjos draugas 42-iejų Ernesto Joshua Ramosas pradėjo šantažuoti UFC vadą sakydamas, kad paviešins socialiniuose tinkluose bei vaizdo įrašų platformose turimą „meilės filmuką“. Už įrašus jis iš D.White'o norėjo gauti 200 tūkst. dolerių.

Tačiau Federalinis tyrimų biuras suėmė šantažuotoją D.White'o ofise, o teismas vyrą nuteisė 366 dienas kalėti.

Penktadienį E.J.Ramosas paskelbė, kad padavė ieškinį ir Nevados valstijos teismo prašo iš D.White'o priteisti 10 mln. dolerių.

Ieškovo teigimu, kai jis išėjo iš kalėjimo, abu vyrai su advokatais susitiko vėl ir susiderėjo, jog nebus viešinama baudžiamoji byla bei nebus atskleista su byla susijusi UFC vadovo pavardė.

Pagal susitarimą, D.White'as turėjo už tylą sumokėti 450 tūkst. dolerių, tačiau taip ir nesumokėjo.

Pats UFC vadovas patikino, kad apie ieškinį sužinojo tik šeštadienį.

„Tik ką sužinojau, kad paduotas ieškinys. Tas vyrukas buvo išsiųstas į federalinį kalėjimą už bandymą mane šantažuoti. Tai buvo prieš daugiau kaip penkis metus. Dabar jis pasisamdė advokatą, kuris taip pat yra teistas ir yra nusikaltėlis, ir bando prisiteisti 10 mln. dolerių. Praėjusį kartą jis iš manęs negavo pinigų ir dabar jokių pinigų negaus. Aš su nekantrumu laukiu to momento, kai teismas atmes ieškinį ir aš visam gyvenimui atsikratysiu tomis padugnėmis“, – parašė D.White'as.

E.J.Ramosas pasisamdė advokatą Ianą Christophersoną, kuris buvo 2012 metais nuteistas už mokesčių vengimą. 2018 metais jis atgavo advokato licenciją.

Advokatas tikina, kad 2016 metais .J.Ramosui UFC prezidento advokatai pasiūlė pinigus už tylėjimą ir prisipažinimą kaltu byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.