EUROLYGA 2023

Užkrėtimo neišvengė: po olimpinės atrankos T. Tamašauskui teko boksuotis su koronavirusu

Kovo mėnesį Londone vykęs olimpinis bokso atrankos turnyras buvo vadinamas atviru koronaviruso infekcijos židiniu. Paaiškėjo, kad net ir nutraukus varžybas boksininkai neišvengė užkrėtimo, o vienu susirgusiųjų tapo lietuvis Tadas Tamašauskas.

Tadas Tamašauskas (dešinėje) užsikrėtė koronavirusu.<br>S.Čirbos nuotr.
Tadas Tamašauskas (dešinėje) užsikrėtė koronavirusu.<br>S.Čirbos nuotr.
Tadas Tamašauskas (kairėje) pralaimėjo kovą Londone.<br>LBF nuotr.
Tadas Tamašauskas (kairėje) pralaimėjo kovą Londone.<br>LBF nuotr.
 T.Tamašausko žinutė.
 T.Tamašausko žinutė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-04-14 09:40, atnaujinta 2020-04-14 10:05

Apie tai jis prisipažino per Velykas savo „Instagram“ paskyroje. Vis dėlto boksininkas džiaugėsi, kad pavyko išvengti komplikacijų.

Jis buvo patekęs į Santaros klinikas, bet paskui išleistas namo, kur laukia antrojo neigiamo testo rezultatų, kad galėtų būti laikomas pasveikusiu.

„Aš net neįtariau, kad turiu virusą ir nežinau, kada jis prie manęs prikibo, bet, kadangi grįžęs iš Anglijos laikiausi saviizoliacijos, po dviejų savaičių norėjau būti tikras, kad jo neturiu ir šeimai jau saugu grįžti į namus. Dėl šventos ramybės pasidariau testą, jaučiausi šiek tiek apspangęs nuo dviejų savaičių sėdėjimo namuose, tad silpna savijauta atrodė pateisinama.

Testo atsakymas atėjo tik penktą dieną, rezultatas teigiamas ir aš jau greitojoje kelyje į Santariškių ligoninę. Ten patikrino plaučius ir kraują, nustatė, kad komplikacijų nėra ir išleido namo toliau izoliuotis. Šitą „kovą“ laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas per šv. Velykas, simboliška.

Tiksliau, laimėjome kartu su šeima, kurios nečiupinėjau jau nuo vasario 1-os dienos, neskaitant poros dienų, kai buvau grįžęs tarp stovyklų, vasario pabaigoje“, – parašė T.Tamašauskas.

Londone lietuvis per pirmąją kovą 1:4 pralaimėjo Izraelio atstovui Kostantinui Pinčiukui.

„Nors boksininkai vis dar yra karantine, kol kas sveikata niekas nesiskundžia“, – taip kovo 27 dieną lrytas.lt kalbėjo Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas.

Tuo metu jau buvo pranešta, tad užsikrėtė po tris Turkijos ir Kroatijos rinktinės narius. Turkijoje susirgo du boksininkai ir treneris, o Kroatijoje – du treneriai ir boksininkas. Prieš pat atrankos turnyrą septyni Lietuvos boksininkai sportavo būtent su turkais.

„Manau, kad jie užsikrėtė grįždami iš turnyro, nes jo metu jokios didelės baimės ar susirgimų nebuvo. Žinoma, mūsiškiai po turnyro buvo kažkiek įsitempę, bet jie yra sportininkai – tvirti vyrai“, – Lietuvos boksininkų nuotaikas apibūdino D.Mačianskas.

Anot sekretoriaus, lietuviai pasiruošimą pradėjo dar sausio pradžioje, vėliau vyko į Angliją, kurioje aktyviai ruošėsi atrankai. Minčių apie turnyro atšaukimą ar nukėlimą tada nebuvo.

 

„Pasiruošimą planavome nuo sausio mėnesio pradžios. Be to, kovo 1-ąją išvykome į Šefildą, kuriame treniravomės aštuonias dienas. Toje stovykloje buvo ir tie patys Turkijos boksininkai. Po to vykome į turnyrą. Nutraukimas ar sustabdymas yra organizatorių reikalas, mūsų komanda atsakingai saugojosi, kiek žinau, buvo pilnai aprūpinta ir kaukėmis, ir dezinfekavimo skysčiais“, – lrytas.lt teigė D.Mačianskas.

Kitokią nuomonę išsakė Turkijos bokso federacijos prezidentas Eyupas Gozgecas, kuris pažėrė kritikos turnyro rengėjams. „Man įdomu, kodėl kai visas pasaulis skelbė aliarmą dėl COVID-19 grėsmės, o jie pradėjo turnyrą? Ten nebuvo jokių apsaugos ir prevencinių priemonių. Organizatoriai buvo neatsakingi, jie nesuvokė pavojaus rimtumo, tad jiems dalyvių saugumas paprasčiausiai nerūpėjo“, – BBC kalbėjo turkas.

Į ringą Londone žengė Edgaras Skurdelis, Algirdas Baniulis, Vytautas Baisys, Rugilė Altravičiūtė, Tadas Tamašauskas ir Pulius Zujevas. Vienintelė Gabrielė Stonkutė nespėjo pasirodyti ringe. Europos zonos atrankos turnyre startavo 350 boksininkų ir boksininkių, jie turėjo išsidalinti 77 olimpinius kelialapius.

Koronavirusu yra užsikrėtęs ir vienas Lietuvos lengvaatletis, tačiau šalies Lengvosios atletikos federacija jo tapatybę žada paviešinti tik sportininkui pasveikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.