EUROLYGA 2023

Virusas T. Tamašauskui smogė netikėtai: „Jaučiau silpnumą, bet maniau, kad nuo sėdėjimo namuose“

„Šitą „kovą“ laimėjau, kai buvo atliktas pakartotinas testas per šv. Velykas“, – apie netikėtai atsiradusį priešą už ringo ribų socialiniuose tinkluose rašė boksininkas Tadas Tamašauskas.

Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br> Lrytas.lt montažas
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br> Lrytas.lt montažas
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br>S.Čirbos nuotr.
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br>S.Čirbos nuotr.
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br>T.Bauron nuotr.
Boksininkas Tadas Tamašauskas buvo užsikrėtęs koronavirusu.<br>T.Bauron nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 2:23 PM

30-metis sportininkas pranešė, kad buvo užsikrėtęs COVID-19 virusu, tačiau per šventes atliktas dar vienas testas jau buvo neigiamas. Tiesa, norint būti faktiškai pasveikusiu, reikia, kad du testai būtų neigiami. Būtent to dabar ir laukia nuo šeimos atskirtas boksininkas.

T.Tamašauskas lrytas.lt atskleidė, kad dar vienas testas numatytas atlikti antradienį, po kurio ir paaiškės, ar galima bus grįžti pas šeimą.

T.Tamašauskas su kitais Lietuvos boksininkas kovo mėnesio viduryje Londone dalyvavo olimpinėje atrankoje, nors tuo metu daugelyje Europos šalių sporto renginiai jau buvo sustabdyti. Pats T.Tamašauskas spėjo tik kartą žengti į ringą, galiausiai turnyras taip pat buvo atšauktas, o vėliau pranešta, kad užsikrėtė po tris Turkijos ir Kroatijos rinktinės narius, kurie dalyvavo šiame turnyre.

Turkijos gretose susirgo du boksininkai ir treneris, o pas kroatus – du treneriai ir boksininkas. Prieš pat atrankos turnyrą septyni Lietuvos boksininkai sportavo būtent su turkais.

Grįžęs į Lietuvą iš Londono T.Tamašauskas, kaip ir buvo privaloma, izoliavosi su savo treneriu 14 dienos karantinui. Ryškesnių simptomų sportininkas nejautė, nors ir buvo užpuolusi sloga, kartais jausdavosi bendras silpnumas.

Nenorėdamas rizikuoti, po priverstinio karantino T.Tamašauskas nusprendė, kad prieš grįžtant pas savo šeimą reikia pasitikrinti dėl COVID-19 viruso. Nieko blogo neįtardamas sportininkas po penkių dienų sužinojo, kad testas teigiamas. Tuomet sekė patikra Santariškėse, vėliau T.Tamašauskas buvo išleistas gydytis izoliavus namuose.

Sportininkas drąsiai nesiryžo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti pasaulyje siaučiančiu virusu, tačiau su lrytas.lt pasidalino savo mintimis apie savo savijautą, atrankos turnyrą Londone ir artimųjų nerimą.

– Dvi savaites buvote saviizoliacijoje, o vėliau sužinojote, kad užsikrėtėte COVID-19 virusu. Kokia buvo savijauta per tą karantino laikotarpį?

– Grįžęs po varžybų savaitę ilsėjausi be fizinio krūvio, paskui pradėjau mankštintis, kadangi jokių simptomų nejaučiau. Kūnas buvo apstingęs ir jautėsi bendras silpnumas, bet maniau, kad nuo sėdėjimo namuose, bet, pasirodo, jėgų organizmas reikalavo ir kovai su virusu. Jokių papildomų simptomų nejaučiau, išskyrus slogą.

– Jūs grįžote ir užsidarėte saviizoliacijoje ne vienas. Kokia situacija su Jūsų kolega?

– Taip, izoliavomės kartu su treneriu. Matavomės temperatūrą kone kasdien, jos nebuvo, tik aš turėjau slogą, o treneris neturėjo net ir slogos. Paskambinęs į karštąją koronaviruso liniją gavo nurodymus izoliuotis namuose. Kadangi po pirmojo testo rezultatų man teko laukti net penkias dienas, o dabar reikalavimai testui iš vis sugriežtėjo, tai neturint simptomų testai nėra daromi.

– Kada numatytas dar vienas testas?

– Antrasis testas numatytas šiandien (antradienį - Red.). Tikiuosi rytoj ši kova bus baigta.

– Galbūt jau pergalvojote, kur galėjote užsikrėsti, ypač kai teko dalyvauti atrankos turnyre jau Europoje įsibėgėjus viruso pandemijai?

– Labai sunku pasakyti, kur galėjau užsikrėsti šiuo virusu. Su Turkijos boksininku turėjau sparingą dar gerokai iki turnyro. Tačiau manau, kad tai galėjo įvykti ir kelionės namo metu, o gal net jau esant namuose. Pavyzdžiui, valgant pristatytą maistą.

Apskritai manau, kad turnyrą reikėjo nukelti vėlesnei datai, nes tuo metu visos sporto varžybos buvo sustabdytos, išskyrus mūsų atrankos turnyrą ir nacionalinę Baltarusijos futbolo lygą.

– Kaip reagavo artimieji, sužinojus apie teigiamą testą?

– Žmona nerimavo dar prieš man išvykstant į Jungtinę Karalystę. Pamenu, jog tada nupiešiau jai blogiausią scenarijų, kad jei ir apsikrėsčiau, tiesiog ilgiau pabūsime atskirai, kol persirgsiu.

Realybė pranoko scenarijų, nes be visa ko dar ir pralaimėjau pirmoje kovoje. Tėvai pergyveno, bet ne isteriškai. Kadangi gyvenu netoliese, dažnai atneša maisto ir palieka už durų.

– Tokijo olimpinės žaidynės buvo nukeltos į 2021 metus. Kaip vertinate tokį sprendimą? Galbūt jau yra aiškumo ir dėl boksininkų atrankos į olimpiadą?

– Žinoma, teisingiausia buvo nukelti olimpines žaidynes, kad paskui nereikėtų jų nutraukti eigoje, kaip įvyko su mūsų olimpine atranka. Vis tik sveikata yra svarbiausia.

Kol kas dar nėra informacijos apie bokso olimpines atrankas, žinau, tik, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pažadėjo, jog tie sportininkai, kurie spėjo iškovoti kelialapius, juos išsaugos. Gaila nesu tarp tų sportininkų, bet niekas iš esmės nesikeičia, belieka ruoštis ateities startams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.