EUROLYGA 2023

Naujuoju M. Phelpsu tituluojamas plaukikas: žmonių gyvybės yra svarbiau už sportą

Olimpiniai čempionai nesiskiria nuo įprastų žmonių. Plaukikas Caelebas Dresselas, kuris yra laikomas naujuoju Michaelu Phelpsu, koronaviruso pandemijos metu susiduria su tokiomis pačiomis problemomis, kurias išgyvena įprastas amerikietis, rašo CNN.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-20 20:38, atnaujinta 2020-04-20 20:39

Nuobodulys ir nesveikas maistas – problemos, kurios JAV paūmėjo dar labiau nei buvo įprastai.

Apie medalius Tokijo olimpiadoje galvojęs 23-ejų C.Dresselas dabar turi taikytis prie neįprastos rutinos. Baseino aplinką pakeitė virtuvė.

2017 m. pasaulio plaukimo čempionate atletas laimėjo septynis aukso medalius, o 2019 m. – šešis, be to, pagerino M.Phelpso 100 m peteliške pasaulio rekordą.

Šią vasarą ekspertai plaukikui prognozavo dar vieną rekordą – aštuonis aukso medalius Tokijo olimpiadoje. Taip būtų pakartotas legendinis M.Phelpso rekordas, kurį amerikietis pasiekė 2008 m. olimpiadoje.

„Manęs nereikia gailėti, – CNN sake C.Dresselas. – Mane vis dar palaiko rėmėjai, tiesa, yra viena didelė problema – metams nukeltos olimpinės žaidynės. Žinoma, tai nėra pasaulio pabaiga.

Žmonės serga ir miršta, todėl olimpiados nukėlimas yra niekai. Pasaulyje yra daugybė dalykų, kurie yra svarbesni už plaukimą.“

Gyvenimas karantine

Olimpietis karantino metu užsiima įvairiomis veiklomis. Socialiniame tinkle „Instagram“ plaukikas pademonstravo, kad geba pataikyti ir įvairius sudėtingus metimus, o tam pasitelkė savo augintinį.

„Socialinė erdvė man labai padeda. Praplėčiau savo „Youtube“ kanalą, ko negalėjau padaryti anksčiau. „Instagrame“ aš transliuoju tiesioginius vaizdo įrašus, bendrauju su žmonėmis. Tai man leidžia nesijausti vienam“, – pasakoja C.Dresselas.

Dėl koronaviruso plaukikas į baseiną gali nueiti vos keturis kartus per savaitę, o likusį laiką atletas praleidžia sporto salėje. Tai pakeitė įprastą plaukiko valgymo rutiną.

„Nėra taip, kad aš anksčiau valgydavau prastą maistą, tačiau dabar, kai treniruočių procesas sumažėjo, galiu lengviau atsirinkti, ką valgyti. Anksčiau, kai išlipdavau iš baseino, visada akimis ieškodavau maisto.

Dabar turiu pakankamai laiko apgalvoti, ką noriu suvalgyti“, – teigė plaukikas.

Tiesa, atletas prisipažino, kad velniškai mėgsta saldumynus, o jų atsisakyti karantino metu yra dar sunkiau nei įprastai.

Nepaisant to, C.Dresselas tikisi išlaikyti teisingą mitybą ir pasibaigus karantinui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.