EUROLYGA 2023

Neįtikėtina, bet faktas: Vimbldono teniso turnyras 17 metų draudėsi nuo pandemijos ir neprašovė

Vienas iš keturių Didžiojo kirčio turnyrų – bene seniausias Vimbldono atvirasis teniso čempionatas – itin stipriai finansiškai nenukentės. Teisingiau, draudimo bendrovė privalės sumokėti organizatoriams varžybų rengimo išlaidas.

Mačas truko 4 val. 55 min. – tai ilgiausias finalas Vimbldono turnyro istorijoje.
Mačas truko 4 val. 55 min. – tai ilgiausias finalas Vimbldono turnyro istorijoje.
Vimbldono finalas: R.Federeris prie
Vimbldono finalas: R.Federeris prie
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 9:58 AM, atnaujinta Apr 20, 2020, 12:18 PM

Vimbldono teniso turnyras privalėjo startuoti birželio 29-ąją, tačiau dėl koronaviruso pandemijos pasaulyje buvo nutarta jį atšaukti.

Toks sprendimas buvo priimtas pirmąkart nuo Antrojo pasaulinio karo.

„Su dideliu apgailestavimu Visų Anglijos vejos teniso ir kroketo klubų (AELTC) pagrindinė valdyba ir Čempionatų vadybos komitetas šiandien nusprendė, kad 2020 metų čempionatas bus atšauktas dėl pavojaus visuomenės sveikatai, susijusio su koronaviruso epidemija“, – buvo sakoma organizatorių pranešime.

Tačiau aiškėja, kad draudikai privalės sumokėti beveik visas išlaidas, susijusias su teniso varžybų rengimu.

Action Network pranešė, kad Anglijos vejos teniso ir kroketo klubų (AELTC) pagrindinė valdyba net 17 metų iš eilės mokėjo draudimo kompanijai po 2 mln. JAV dolerių apsidrausdama nuo galimos pasaulinės pandemijos.

Šiemet šis draudimas atsipirks su kaupu – draudimo bendrovė išmokės 141 mln. JAV dolerių už varžybų atšaukimą dėl pandemijos.

Galimos pajamos iš bilietų ir televizijos transliacijų Vimbldono turnyre turėjo siekti 310 mln. dolerių. Didžiąją šių lėšų dalį draudikai taip pat privalės padengti.

Tad turnyras Anglijoje netaps organizatoriams finansine tragedija.

Vimbldono teniso kovos turėjo vykti birželio 29-ąją – liepos 12 dienomis.

Organizatoriai tikina, kad 134-asis turnyras vyks 2021 metais birželio 28 d. – liepos 11 dienomis.

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyras buvo surengtas 1877 metais ir nuo to laiko buvo organizuojamas kasmet.

Anksčiau jis buvo atšauktas tik du kartus: 1915–1918 metais varžybos nevyko dėl Pirmojo pasaulinio karo, o 1940–1945 metais jos buvo atidėtos dėl Antrojo pasaulinio karo.

„Didžiojo kirčio“ turnyras papildė ilgą dėl COVID-19 protrūkio 2020 metais atšaukiamų sporto renginių sąrašą.

Jame yra 12 mėnesių atidedamos Tokijo olimpinės žaidynės, Europos futbolo ir krepšinio čempionatai, pasaulio lengvosios atletikos pirmenybės, NCAA vyrų ir moterų krepšinio turnyrai.

Vimbldono teniso turnyras yra pirmas šiemet dėl koronaviruso visiškai atšaukiamas teniso renginys. Prancūzijos atvirojo teniso turnyro pradžia perkelta iš gegužės pabaigos į rugsėjo pabaigą.

Tuo tarpu „U. S. Open“ turnyro data kol kas nepakeista. Šios pirmenybės turėtų vykti Niujorke nuo rugpjūčio 31-osios iki rugsėjo 13-osios.

Tačiau jau skamba nuomonė, kad ir šie teniso turnyrai jau ties atšaukimo riba.

„Esu optimistas, nors dažniau būnu pesimistas. Vis dar turiu viltį, kad įmanoma sužaisti amerikietiškąjį kietos dangos sezoną, „Masters“ ir „Premiers“ turnyrus Monrealyje, Toronte ir Sinsinatyje. Bet visi suprantame, kad šiuo metu viskas gali apvirsti aukštyn kojomis per keletą dienų, – „The Guardian“ pareiškė Vimbldono turnyro vadovas Richardas Lewisas.

Vis dėlto įmanomas ir toks scenarijus, kad šiemet jau neįvyks joks turnyras.

„Man neatrodo visiškai nerealus teiginys, kad šiemet jau nebus jokio teniso. Bet norėčiau galvoti, kad viskas aprims ir turnyrai įvyks vėliau“, – kalbėjo anglas.

„Norėčiau, kad kitais metais pas mus dar atvyktų Roger Federeris ir Serena Williams“, – sakė R.Lewisas apie teniso legendas, kurios laimėjo po 15 „Grand Slam“ titulų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.