EUROLYGA 2023

Virusas nė motais: po Rusijos sporto žvaigždučių kelionių į Balį ir Japoniją – pasipiktinimo banga

Pasaulyje siaučiantis COVID-19 virusas praktiškai sustabdė visas kelionės, o daugelis valstybių gyvena karantino sąlygomis. Tačiau tai nesutrukdė Rusijos dailiojo čiuožimo olimpinei vicečempionei Jevgenijai Medvedevai per pastarąsias savaites aplankyti jau tris šalis.

 Rusijos sporto atstovės nepaisant siaučiančio viruso sėkmingai keliauja po pasaulį.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusijos sporto atstovės nepaisant siaučiančio viruso sėkmingai keliauja po pasaulį.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2020, 8:31 AM, atnaujinta Apr 22, 2020, 8:32 AM

Rusė pradžioje viešėjo JAV, o vėliau persikėlė į Kanadą. Čia ji pagal galiojančia tvarką praleido dvi savaites saviizoliacijoje.

Tačiau paaiškėjo, kad Kanadoje ji neturi tinkamų sąlygų treniruotis, tad nusprendė keliauti tiesiai į Japoniją, kurioje yra suplanuotas dailiojo čiuožimo renginys birželio mėnesį.

„Kanadoje uždarytos visos arenos ir treniruočių salės, tad pasibaigus mano karantinui nusprendžiau palikti šią šalį. Su komanda nusprendėme į Japoniją nuvykti anksčiau“, – teigė J.Medvedeva.

Tačiau tokiu pasaulio ir Europos čempionės elgesiu socialiniame tinkle pasipiktino jos sekėjai. Buvo tokių, kurie reiškė nepasitenkinimą dėl sportininkės kelionių, mat taip sudaromos sąlygos ir toliau plisti koronavirusui.

Nuo J.Medvedevos dėl kelionių neatsilieka ir Rusijos greitojo čiuožimo atstovės. Ana Černovai ir Jelena Sochriakovai teko evakuotis iš Balio salos, į kurią sportininkės sumąstė vykti COVID-19 viruso pandemijai įsibegėjus.

„Galėjome numanyti, kad situacija prastės, tačiau tai mūsų neišgąsdino. Aišku, dabar daugelis gali mane kaltinti, nes jie nusprendė sėdėti namuose. Tačiau mes neturime kitokių variantų atostogoms, o bilietai jau seniausiai buvo nupirkti. Priėmėme sprendimą vykti į Balį.

Tik nereikia galvoti, kad evakuacija buvo padaryta už Rusijos mokesčių mokėtojų pinigus. Mes visas išlaidas padengėme iš savo sąskaitos“, – į tėvynę parvykusi kalbėjo A.Černova.

Trečiadienio ryto duomenimis visame pasaulyje buvo užfiksuoti virš 2,5 milijono užsikrėtimo atvejų, o COVID-19 virusas nusinešė per 177 tūkstančius gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.