EUROLYGA 2023

Ketveri metai apgulties: diskvalifikuoto Kinijos plaukiko kritikus puola be gailesčio

Praėjusių metų plaukimo pasaulio čempionate australas Mackas Hortonas laimėjo sidabro medalį 400 metrų plaukime laisvuoju stiliumi. 24-erių sportininkas nusileido tik dabar jau diskvalifikuotam kinui Sun Yangui. Australas atsisakė su savo varžovu fotografuotis ant nugalėtojų pakylos.

 Sun Yango gerbėjai puola plaukiko kritikus.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Sun Yango gerbėjai puola plaukiko kritikus.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-27 18:04

Kartu su kinu apdovanotas nenorėjo būti ir 200 metrų distancijoje bronzą laimėjęs Jungtinės Karalystės plaukikas Duncanas Scottas.

Kaltinti ir piktintis dėl S.Yango yra pagrindo. Šis buvo dėl dopingo taisyklių pažeidimų diskvalifikuotas aštuoneriems metams. Tiesa, kinas ketina dar bylinėtis teisme ir bandyti įrodyti savo tiesas. Skandalų jis neišvengė ir po diskvalifikacijos paskelbimo.

Praėjusią savaitę buvo išplatintas pranešimas, kad 17 Kinijos plaukikų treniruosis stovykloje Džedziango mieste. Tame sąraše atsidūrė ir S.Yango pavardė. Pagal WADA taisykles diskvalifikuotam sportininkui treniruotis su kitais arba būti vienoje vietoje, kur vyksta federacijos rengiamos stovyklos, yra giežtai draudžiama.

Kinams teko skubiai neigti tokias žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias.

Tačiau tai tik ledkalnio viršūnė. Pasirodo kinai bando užčiaupti visus šios šalies, tarp jų ir S.Yango, kritikus. Nuo to skaudžiai jau ketverius metus kenčia australo M.Hortono šeima. Šis kinui kritikos negailėjo dar 2016 metais, kai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse jį pavadino sukčiumi.

Vėliau prasidėjo kinų ir S.Yango gerbėjų atakos.

„Tai virtuali apgultis“, – interviu „The Weekend Australian Magazine“ askundėsi Melburne gyvenantys Australijos plaukiko tėvai Andrew ir Cheryl. Šie atskleidė, kad buvo įsilaužta į jų namus, mirtimi grasinama visai šeimai, o programišiai atakavo A.Hortono įmonės kompiuterius.

Netgi naktį šalia jų namų buvo triukšmaujama trankant puodus ir keptuves, kad šeima negalėtų ramiai miegoti. Nukentėjo netgi sodo augalai, kurie buvo apipilti nuodais. Kartą iš kiemo teko rinkti ir primėtytas išmatas.

Kritikos S.Yangui negailėjęs australų krepšininkas Andrew Bogutas per pasaulio čempionatą 2019 metais Kinijoje buvo kas kartą nušvilptas, vos prisilietęs prie kamuolio.

„The Weekend Australian Magazine“ cituojamo eksperto teigimu, S.Yango gerbėjų išpuoliai yra tik platesnės operacijos dalis, siekiant pažeminti šios šalies kritikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.