EUROLYGA 2023

Namų vonią iškeitus į baseiną – viltingas D. Rapšio šūksnis: „Pagaliau“

„Kol kas mūsų susitarimu tik Panevėžio „Žemynos“ progimnazijos baseinas atvėrė duris nuo pirmadienio“, – lrytas.lt atskleidė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Emilis Vaitkaitis.

 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br> Lrytas.lt montažas
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br> Lrytas.lt montažas
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br>T.Bauro nuotr.
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br>T.Bauro nuotr.
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br>T.Bauro nuotr.
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br>T.Bauro nuotr.
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Rapšys pagaliau treniruojasi baseine.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 28, 2020, 1:07 PM

Panevėžys tapo pagrindiniu aukšto meistriškumo plaukikų treniruočių centru, o jo baseine jau pluša ir geriausias šalies sportininkas Danas Rapšys. Karantino metu visi baseinai buvo uždaryti, o kaip juokavo pats plaukikas, vienintelis jiems likęs vanduo buvo namų vonioje.

Tačiau Lietuvos vyriausybei pirmadienį atleidus karantino suvaržymus, aukšto meistriškumo sportininkai laikantis specialių priemonių gali atnaujinti treniruočių procesą ir uždarose erdvėse.

„Panevėžyje treniruojasi D.Rapšys ir, apskritai, iki 80 procentų mūsų visos rinktinės narių – Simonas Bilis, Andrius Šidlauskas. Toliau vedame derybas su Kauno miestu, bet greičiausiai šitas dalykas užtruks.

Ieškosime būdų, nes susiduriame su bėda, kad nedirba viešbučiai, neturime kaip išsiųsti sportininkų treniruotis. Bandysime, kad kiti nariai – Giedrius Titenis, Deividas Margevičius, Kotryna Teterevkova galėtų kelias dienas prisijungti Panevėžyje.

Vilniuje nelabai turime aukšto meistriškumo sportininkų, išskyrus Kotryną, tad baseino atidarymo klausimas nesvarstytas. Kol kas galvojame, kad ji tris ar keturis kartus per savaitę vyks treniruotis į Panevėžį.

Toliau lauksime kitų etapų, gal viešbučiai atsidarys, gal tas pats Vilniaus baseinas atsidarys“, – kalbėjo E.Vaitkaitis.

Galimybe namų vonią iškeisti į baseino vandenį džiaugsmingai sutiko ir pats D.Rapšys. Šis savo emocijomis pasidalino socialiniuose tinkluose.

„Pagaliau! Šiandien atsikėlęs ryte pajutau didžiulį džiaugsmą. Kad galiu sėsti į automobilį ir keliauti į tikrą treniruotę baseine. Jausmas fantastiškas. Ypač, kai galėjau pajusti vandenį ne duše ir vonioje.

Pirmoji treniruotė po tokios pertraukos vyko laikantis visų saugumo priemonių. Plaukėme atskirais takais ir t.t.

Keista: kai nuolat dalyvauji varžybose, taip norisi pailsėti. O kai taip netikėtai gauni „atostogų“, supranti, kaip nori sportuoti. Tikiu, kad tokia izoliacija buvo naudinga visiems, nes galėjome atrasti ir suvokti dalykus, kurie yra svarbiausi. O dabar – visu greičiu pirmyn. Reikia susigrąžinti formą“, – rašė sportininkas.

Tiesa, kol kas skambių D.Rapšio pergalių teks dar palaukti. Dėl pasaulyje siaučiančio COVID-19 viruso pandemijos daugelis stambiųjų sporto renginių buvo nukelti. Šiais metais turėjusi vykti Tokijo vasaros olimpiada perkelta į 2021 metus.

Europos plaukimo čempionatas kol kas nukeltas į rugpjūčio mėnesį, tačiau federacijos vadovu teigimu, nėra garantijų, kad ir šis įvyks. Tad veikiausiai plaukikų didžiausias išbandymas lauks tik metų pabaigoje, kuomet gruodžio mėnesį yra numatytas pasaulio čempionatas trumpajame (25 m) baseine.

„Kol kas ne nuo mūsų viskas priklauso. Kalbant netgi apie pasiruošimo stovyklas, nes išskristi negalime. Nors čia labiau antrinė problema. Pirmiausiai, tai nelabai kur turėtų vykti treniruotis. Tarkime, turėdavome stovyklas Ispanijos aukštikalnėse, tai ten visa šalis užsidarius, treniruočių bazės neveikia.

Kai kurios šalys leidžia treniruotis tik savo sportininkams su keliomis išimtimis.

Kitas dalykas, tas varžybų kalendorius yra labai neaiškus. Mūsų Europos čempionatas preliminariai numatytas rugpjūčio mėnesį, bet žvelgiant į visą situaciją, greičiausiai ir jis neįvyks. Dabar belieka palaikyti sportinę formą“, – teigė E.Vaitkaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.