EUROLYGA 2023

Karantino metu bėgimo renginių organizatoriai rado alternatyvą: jau gegužę vyks virtualus Vilniaus pusmaratonis

Dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos uždrausti visi masiniai renginiai be varžybų paliko ir bėgimo sporto entuziastus. Vis dėl to, organizatoriai nenuleidžia rankų ir keičia žaidimo taisykles pagal esamą situaciją: jau gegužės mėnesį bus surengtas virtualus Vilniaus pusmaratonis.

 Vilniaus pusmaratonis vyks ne kaip visada<br>organizatorių nuotr.
 Vilniaus pusmaratonis vyks ne kaip visada<br>organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 2:22 PM

„Kadangi masiniai renginiai vis dar neleidžiami, o bėgikai entuziasmo tikrai neprarado, reaguojame į situaciją ir palaikome jų motyvaciją bėgti bei norą pasivaržyti. Dėl to jau gegužę surengsime virtualų Vilniaus pusmaratonį, kuriame dalyvauti galės ne tik vilniečiai, bet ir visi norintys, nesvarbu, kuriame pasaulio krašte tuo metu bus“, – sakė renginio organizatorius Darius Valavičius.

Virtualus bėgimas – realiausia galimybė

Karantino metu uždraudus visus masinius renginius koncertų rengėjai ir kino teatro atstovai atrado naują galimybę – renginius su žiūrovais automobiliuose. Tuo tarpu bėgimo varžybų organizatoriai taip pat prisitaikė prie situacijos – Lietuvoje ėmė populiarėti virtualūs bėgimo renginiai.

„Virtualus bėgimas – ypač saugus bėgimo renginio formatas, kadangi dalyviai bėga individualiai, t.y. po vieną, jokio kontakto su kitais dalyviais nėra“, – pasakojo D. Valavičius.

Taisyklės nesudėtingos

Virtualaus bėgimo dalyviams svarbu trys pagrindiniai etapai: užsiregistruoti į renginį (organizatoriai dalyvį įtraukia į oficialų sąrašą), įveikti distanciją savo pasirinktoje trasoje ir išsiųsti distancijos duomenis – laiką ir atstumą – organizatoriams. Tuomet, priklausomai nuo renginio taisyklių, dalyvis apdovanojamas medaliu arba diplomu.

Bėgimas vienija

Nors tikro bėgimo renginio atmosferos virtualus renginys neatstos, tačiau, virtualių bėgimų populiarėjimas karantino metu parodo, jog net ir tokia alternatyva bėgimo entuziastus palaiko, motyvuoja ir leidžia pajusti bendruomeniškumo jausmą bei palaikymą socialiniuose tinkluose.

„Labai džiaugiamės, jog bėgikams galime pasiūlyti šią varžybų alternatyvą. Tokiu būdu stengiamės palaikyti ne tik sportinį pasirengimą, bet ir sportinę dvasią. Net ir individualiai įveiktos distancijos, jų dalijimasis kartu su bendraminčiais bėgikais bei draugiškas varžymasis palaiko ir vienija mus visus“, – sakė D. Valavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.