EUROLYGA 2023

Iš Vilniaus biudžeto – 0,7 mln. eurų sporto renginiams ir įrangai

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė 2020 metų biudžeto lėšomis finansuojamus sporto projektus, kuriems iš viso išdalinta 0,7 mln. eurų – dvigubai daugiau nei pernai. Pagal nustatytus reikalavimus projektų vykdytojai turės visur viešai nurodyti Vilniaus miesto savivaldybę kaip projektų rėmėją ar partnerį.

Sporto renginiams Vilniuje – 0,7 mln. eurų parama.<br>D.Umbraso nuotr.
Sporto renginiams Vilniuje – 0,7 mln. eurų parama.<br>D.Umbraso nuotr.
Sporto renginiams Vilniuje – 0,7 mln. eurų parama.<br>D.Umbraso nuotr.
Sporto renginiams Vilniuje – 0,7 mln. eurų parama.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 2:51 PM, atnaujinta May 5, 2020, 2:55 PM

Paramą iš savivaldybės biudžeto gavo net 190 projektų.

Sporto renginių organizavimui skirta 280 tūkst. eurų, o daugiausia gavo Lietuvos olimpinis fondas (Olimpinei dienai rengti) – 50 tūkst. ir Nacionalinis automobilių klubas (Velomaratonui rengti) – 30 tūkst.

16 tūkst. eurų gavo futbolo mokykla „Ateitis“, rengianti vaikų ir jaunimo turnyrus, po 10 tūkst. eurų skirta Vilniaus maratono rengėjams, Dalios Kutkaitės meninės gimnastikos turnyrui ir krepšinio 3x3 turnyrui „Vilnius visiems“. Iš viso finansuojamas net 91 renginys.

Sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimui skirta 175 tūkst. eurų. Talentų futbolo akademija gaus 12 tūkst., Dviračių akademija – 11 tūkst., futbolo mokykla „Ateitis“ – 10 tūkst.

Taip pat 175 tūkst. eurų išdalinta fizinės veiklos aktyvumui. Daugiausia gaus futbolo mokykla „Ataka“ (20 tūkst.), krepšinio klubas „Perlas“ ir „Impuls LT“ (po 10 tūkst.).

Atskirai 70 tūkst. eurų buvo padalinti kelioms biudžetinėms organizacijoms. Vilniaus miesto sporto centrui iš viso skirta 17 tūkst., Vilniaus krepšinio mokykla už 13 tūkst. eurų minės savo 50-metį, o Pavilnio bendruomenės savivaldija galės išleisti 10 tūkst. eurų savo renginiui „P.S.Pavilnys sportuoja“.

Paraiškas, iki 2020 m. vasario 26 dienos imtinai, galėjo teikti visi juridiniai asmenys vykdantys sportinę veiklą. Į konkursą pretendavo apie 300 skirtingų projektų, kurių bendra prašoma suma iš miesto savivaldybės sudarė apie 5 milijonus eurų.

„Tikimės, jog šis finansavimas ne tik leis įgyvendinti prasmingas sporto ir sveikatinimo iniciatyvas, bet ir padės privačioms sporto mokykloms ir organizacijoms išgyventi šį nelengvą laikotarpį“, – teigė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.