EUROLYGA 2023

Pandemija sujaukė motociklininkų planus, bet naujas varžybų kalendorius jau dėliojamas

Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius sako, kad 2019 m. sezonas buvo puikus. O šių metų startus, deja, tenka atidėti, pasiruošimą sezonui sutrikdė COVID-19. Tačiau optimizmo netrūksta – netrukus tikimasi atnaujinti varžybų kalendorių.

 Šalies motociklininkai žada sugrįžti vasarą į trasas<br> V.Pilkausko nuotr.
 Šalies motociklininkai žada sugrįžti vasarą į trasas<br> V.Pilkausko nuotr.
 Šalies motociklininkai žada sugrįžti vasarą į trasas<br> V.Pilkausko nuotr.
 Šalies motociklininkai žada sugrįžti vasarą į trasas<br> V.Pilkausko nuotr.
 Šalies motociklininkai žada sugrįžti vasarą į trasas<br> V.Pilkausko nuotr.
 Šalies motociklininkai žada sugrįžti vasarą į trasas<br> V.Pilkausko nuotr.
 Motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičiua<br> A.Liaučiaus nuotr.
 Motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičiua<br> A.Liaučiaus nuotr.
 Manoma, kad motociklų sporto atstovai sugrįš į kovas<br> A.Liaučiaus nuotr.
 Manoma, kad motociklų sporto atstovai sugrįš į kovas<br> A.Liaučiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-05-12 17:10

„Kai kurios varžybos atšauktos, kitos – tik perkeltos. Pavyzdžiui, Europos enduro taurės etapo Kalvarijoje, Europos motokroso čempionato etapo Šiauliuose, Europos Supermoto etapo, kuris turėjo vykti Smalininkuose, nebus“, – apgailestavo LMSF prezidentas.

Gaila, bet kai kurie iš išvardytų čempionatų apskritai šiemet neįvyks.

Šiuo metu, pasak, R.Benediktavičiaus, lengvėja karantino sąlygos, jau galima treniruotis, todėl sportininkai su viltimi laukia leidimo rengti varžybas.

„Nuolat stebime Lietuvos Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos skelbiamą informaciją apie keičiamas karantino sąlygas.

Pasibaigus karantinui, komisijos su čempionatų organizatoriais patikslins varžybų kalendorių. Tai būtina, nes dalis varžybų keliamos į kitas datas, o dalis organizatorių neteko savo rėmėjų.

Pirmenybė bus skiriama Lietuvos čempionatų varžybų datų sudėliojimui atnaujintame kalendoriuje“, – sakė LMSF prezidentas Robertas Benediktavičius.

Jo teigimu, šiuo metu sportininkams sudaryta galimybė susigrąžinti pinigus už įsigytas licencijas, jei, pakeitus kalendorių, jie negalės dalyvauti visose varžybose.

„Manau, kad visų motociklų sporto šakų čempionatai šiemet įvyks. O 2020 m. pabaigoje, kaip ir kasmet, bus iškilmingai pagerbti čempionai ir etapų nugalėtojai“, – optimizmo neprarado R.Benediktavičius.

„Noriu padėkoti visiems rėmėjams, sportininkams, komandoms, federacijoms nariams, kurie ir karantino metu toliau dirba.

Jų dėka visi numatyti motosporto renginiai įvyks. Tad į startus po karantino sugrįšime su dar didesne aistra ir meile sportui“, – apibendrino LMSF prezidentas Robertas Benediktavičius.

Praktinė informacija dėl treniruočių organizavimo tvarkos

Nuo balandžio 27 dienos, laikantis nustatytų atstumo reikalavimų, leidžiamos kai kurių sporto šakų treniruotės uždarose ir visų sportininkų – atvirose sporto erdvėse, tačiau su sąlyga, kad būtų išlaikytas bent 10 metrų atstumas tarp sportininkų ar jų 2 asmenų grupių, o vienam sportininkui tektų ne mažesnis kaip 10 kv. metrų plotas.

Visiems sportininkams leidžiama treniruotis atviruose sporto aikštynuose, jei 1 sportininkui tenka 10 kvadratinių metrų ir tarp sportininkų ar jų 2 asmenų grupių išlaikomas ne mažesnis negu 10 metrų atstumas.

Stadionai atviri visiems sportininkams, tik svarbu laikytis atstumo bei kitų reikalavimų. Turi būti parinkta tokia treniruočių metodika, kad stadione nors ir esant keliems sportininkams jie dirbtų saugiomis nustatytomis sąlygomis.

Nuo balandžio 30 d. šie ploto ir atstumo ribojimai netaikomi sportininkams, įvykdžiusiems atrankos į olimpines ir paralimpines žaidynes reikalavimus, olimpinių rinktinių kandidatams, sportininkams, besirengiantiems kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams, nacionalinių rinktinių ar kitų komandinių sporto šakų turnyrams (lygoms). Išvardyti sportininkai gali treniruotis ir didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis.

Tuo metu, kai nesportuoja, sportininkai turi dėvėti veido kaukes ar apsauginius skydelius. Rekomenduojama naudotis asmenine įranga ir sporto priemonėmis.

Pasinaudojus įranga, ją būtina dezinfekuoti. Naudoti asmens apsaugos priemones sportininkai turi, jeigu nepavyks išlaikyti numatytojo 10 metrų atstumo, esant būtinybei, pvz., teikiant pagalbą įvykus traumai, esant būtinybei atlikti masažą ir pan.

Treneriai, medicinos darbuotojai, kitas personalas turi laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito. Jie taip pat privalo dėvėti apsaugines veido kaukes, respiratorius ar skydelius.

Nerekomenduojama atvykti į darbą tiems darbuotojams, kurie yra 60 metų ir vyresni. Pašaliniai asmenys į sportavimo vietą nebus įleidžiami.

Ir sportininkams, ir personalo darbuotojams, vos tik atvykus į treniruočių vietą, būtina pamatuoti temperatūrą.

Prie sportavimo vietos turi būti dezinfekavimo priemonės, galimybė nusiplauti rankas, pateikiama higienos informacija apie rankų dezinfekavimą, čiaudėjimo etiketą ir kt. Sportavimo vietose galima lankytis tik sveikiems, karščiavimo ir kitų viršutinių kvėpavimo takų ligų susirgimų neturinčių požymių sportininkams, treneriams ir kitam personalui.

Jeigu pasireiškia karščiavimas (37,3°C ir daugiau), sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan., nedelsiant privaloma palikti sportavimo vietą, rekomenduojama konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai nuotoliniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.