EUROLYGA

Geriausias Gruzijos tenisininkas kaltinamas mušęs buvusią žmoną, nes reikalavo triskart daugiau pinigų

Sėkmingiausias visų laikų Gruzijos tenisininkas 28-erių Nikolozas Basilašvilis pateko į skandalingą situaciją ir jam teks liepą stoti prieš teismą dėl neva sumuštos buvusios žmonos jų bendro vaiko akivaizdoje.

 Nikolozas Basilašvilis<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Nikolozas Basilašvilis<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2020, 7:51 AM

N.Basilašvilis per savo karjerą yra laimėjęs tris svarbius ATP serijos turnyrus, buvo prasimušęs į „Didžiojo kirčio“ turnyro aštuntfinalį, buvo įsitaisęs 30-oje pasaulio tenisininkų reitingo vietoje.

Gegužės pabaigoje sportininkas buvo suimtas dėl įtarimų sumušus buvusią žmoną Neli Dorokašvili. Kaip teigia tyrėjai, dieną prieš Nikolozas užpuolė žmoną jų penkiamečio vaiko Luko akivaizdoje.

Tenisininkui iškeltas kaltinimas dėl kurio jis gali už grotų atsidurti trejiems metams arba atsipirkti viešais darbais.

Gruzijos žurnalistė Magda Kldiašvili teigia, kad N.Basilašvilis jau senokai kelia ranką prieš buvusią žmoną, tačiau pastaroji linkusi tylėti dėl finansinių reikalų: neva yra sutartis, pagal kurią kas mėnesį tenisininkas N.Dorokašvili moka po 100 tūkst. larių (apie 29 tūkst. eurų).

Kaip teigė žurnalistė, neseniai buvusi žmona pareikalavo pakeisti sutarties sąlygas ir padidinti jos ir vaiko išlaikymo pinigus tris kartus. Tenisininkas atsisakė tai daryti.

Dar tarpusavio susitarimuose buvo punktas, pagal kurį sportininkas su sūnumi gali matytis kartą per mėnesį ir tai turėjo daryti vaikų priežiūros darbuotojų akivaizdoje.

Konfliktinė situacija įsiplieskė būtent po to, kai N.Basilašvilis išsivežė vaiką pas save be vaikų priežiūros tarnybos leidimo ir be atsakingo už susitikimą darbuotojo.

Kai sūnaus mama Neli atvyko jo pasiimti, galimai N.Basilašvilis smogė moteriai.

Kaip tikina pati buvusi tenisininko žmona, visi finansiniai klausimai su buvusiu vyru yra išspręsti ir nesutarimų tikrai nėra. Kodėl ji buvo užpulta, ji nesupranta, tačiau teigė, kad ją puolė ne tik buvęs vyras, tačiau ir vyro tėvas – neva jis grasino peiliu.

Basilašvilių šeima jau išplatino pareiškimą dėl šio incidento: „Mes su pilna atsakomybe pareiškiame, kad informacija apie prievartą kito žmogaus atžvilgiu yra neteisinga ir jokių įrodymų, kad yra kitaip, nėra. Tai jau ne pirmasis atvejis, kai buvusi Nikolozo žmona siekia moralinės, įvaizdžio ir finansinės skriaudos mūsų šeimai.“

Kaip teigia Gruzijos žiniasklaida, po skyrybų su Nikolozu buvusi žmona Neli padavė uošvienę į teismą ir apkaltino ją žiauriu elgesiu su sūnumi. Tačiau bylą pralaimėjo.

Basilašvilių šeima taip pat neigia gandus, kad tarp buvusių sutuoktinių egzistuoja kažkokios sutartys dėl finansinių išmokų. Yra tik sutartis dėl vaiko priežiūros.

Gruzijos tenisininkas šiuo metu yra išleistas iš tardymo izoliatoriaus už užstatą. Teismas numatytas liepos 16 dieną ir bus uždaras – teisėjas nutarė, kad būtina saugoti aukos ir vaiko interesus.

„Išskirtinis ryšys tarp manęs ir sūnaus verčia mane nekalbėti apie išsigalvotus kaltinimus, bet įsitikinęs, kad advokatų pagalba aš įrodysiu savo tiesą teisme“, – pareiškė N.Basilašvilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.