EUROLYGA 2023

Po sunkios ligos mirė EOK prezidentas Janezas Kocijančičius

Po sunkios ligos mirė 78 metų Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) prezidentas Janezas Kocijančičius.

Mirė EOK prezidentas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mirė EOK prezidentas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2020, 3:13 PM

„Janezas Kocijančičius buvo tikras olimpinio judėjimo ambasadorius. Jis labai palaikė EOK Lyčių lygybės sporte komisijos veiklą, prieš trejus metus kartu su Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentu Thomu Bachu lankėsi Lietuvoje vykusiame forume „Moterų lyderystės stiprinimas“, dalyvavo Barselonos olimpinių žaidynių 25-mečio minėjime.

Esu dėkinga už paramą, palaikymą ir už tai, kiek išmokau dirbant kartu. Lietuvos sporto bendruomenės vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą dėl šios netekties“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Slovėnas J.Kocijančičius buvo ilgametis EOK narys, prie Vykdomojo komiteto prisijungęs 2005 m.

Vėliau, nuo 2013 iki 2016 m. jis ėjo EOK viceprezidento pareigas, o 2017 m. buvo išrinktas EOK prezidentu kaip vienintelis kandidatas.

J.Kocijančičiaus kadencijos metu pernai Baltarusijos sostinėje Minske įvyko antrosios Europos žaidynės.

Didelę reikšmę jis turėjo Slovėnijos sporto pasauliui. Šaliai atgavus nepriklausomybę J.Kocijančičius tapo pirmuoju olimpinio komiteto prezidentu, o šias pareigas ėjo nuo 1991 iki 2014 m.

1974–1984 m. jis vadovavo Slovėnijos slidinėjimo asociacijai, nuo 1981 m. buvo Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) Vykdomojo komiteto nariu, o nuo 2010 m. ėjo FIS viceprezidento pareigas.

Be sporto J.Kocijančičius, turėjęs teisinį išsilavinimą, taip pat dalyvavo politinėje ir verslo veikloje – vienu metu ėjo vyriausybės ministro pareigas, o taip pat buvo Slovėnijos nacionalinės oro linijų bendrovės „Adria Airlines“ prezidentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.