EUROLYGA 2023

Dešimtmečiui diskvalifikuotas B. Vyšniauskas teismo prašo iš naujo tirti dopingo bylą Prokuroras siūlo skirti šimtatūkstantines baudas

Klaipėdos apygardos teisme ketvirtadienį buvo dar kartą nagrinėjama dopingo byla, kurioje figūruoja jau buvęs sunkiaatlečių prezidentas Bronislavas Vyšniauskas ir dviračių sporto treneris Antanas Jakimavičius.

Dešimtmečiui diskvalifikuotas B. Vyšniauskas teismo prašo iš naujo tirti dopingo bylą.<br>lrytas.lt archyvas.
Dešimtmečiui diskvalifikuotas B. Vyšniauskas teismo prašo iš naujo tirti dopingo bylą.<br>lrytas.lt archyvas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2020, 3:00 PM, atnaujinta Jun 4, 2020, 3:19 PM

10-ies metų diskvalifikaciją gavęs B.Vyšniauskas sugebėjo įtikinti teisėjus, kad aukštesnės instancijos teismas giliau išnagrinėtų bylą bei iš naujo peržiūrėtų surinktus įrodymus. Tačiau prokuroras teismo prašo abiem treneriams skirti šimtatūkstantines baudas. 

Klaipėdos apylinkės teismas sausį B.Vyšniauskui skyrė 5000 eurų baudą, tačiau pastarasis nesutinka jos mokėti.

„Aš – nekaltas. Nieko neplatinau, nieko nedariau“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė B.Vyšniauskas.

Kaltinimai byloje taip pat buvo pateikti jo sūnui, sunkiaatlečiui Ramūnui Vyšniauskui, tačiau pastarasis buvo išteisintas. Kitas kaltinimasis dviračių sporto treneris Antanas Jakimavičius sulaukė analogiškos bausmės, kaip ir B.Vyšniauskas.

Ši byla nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose, motyvuojant tuo, kad joje skelbti kaltinamųjų sveikatos duomenys.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas B.Vyšniauskas šioje byloje kaltinamas neteisėtu dopingo medžiagų laikymu, turint tikslą jas platinti. Kaip yra skelbusi prokuratūra, per kratas B. Vyšniausko ir jo giminaičių namuose, sporto klubo patalpose rasta apie 20 flakonų, 40 pakuočių, 80 ampulių ir daugiau nei tūkstantis tablečių draudžiamų medžiagų, priskiriamų anabolinių ir androgeninių steroidų grupei. Jos skirtos raumenų masei didinti, jėgai auginti.

Jis taip pat kaltinamas dopingo gabenimu. Teisėsauga teigia nustačiusi, kad treneris paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus. B. Vyšniauskui taip pat pateikti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A.Jakimavičius kaltinamas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu.

R.Vyšniauskui kaltinimai pateikti dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti. Nė vienas jų kaltės nepripažino.

Prokuroras Vitalijus Gulenkovas teigia, kad abiem sporto patriarcham turėtų būti skirtos vidutinės baudos, kurios siektų virš 100 tūkst. eurų.

Teismas ketvirtadienį nusprendė iš naujo tirti lagaminą, kuriame buvo laikomos medžiagos bei dar kartą perklausyti telefono skambučius.

Keturių olimpinių žaidynių dalyvis R. Vyšniauskas per karjerą du kartus diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilo. Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų liepos pabaigoje pagal Lietuvos antidopingo agentūros skundą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.