EUROLYGA 2023

Tikslas – nubėgti visas maratono distancijas

Po pasiekto finišo – naujas startas. Bėgikas Rolandas Samajauskas per vieną renginį finišo liniją kirto net keturis kartus. 2017 metais jis įveikė 21, 10, 5 ir 1,5 kilometro nuotolius, o šiemet bandys nubėgti visas distancijas, tarp jų – ir maratoną.

R.Samajauskas įveikdamas maratoną vadovaujasi trimis taisyklėmis, kurių laikytis rekomenduoja ir kitiems.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
R.Samajauskas įveikdamas maratoną vadovaujasi trimis taisyklėmis, kurių laikytis rekomenduoja ir kitiems.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2020, 2:41 PM

„Šią idėją sukti galvoje pradėjau prieš kelerius metus. Kauno maratone nubėgau pusmaratonį, 10, 5 ir 1,5 kilometro. Nepasisekė nubėgti visų distancijų tik todėl, kad pusmaratonio ir maratono startas duodamas vienu metu“, – sakė R.Samajauskas.

Kadangi Kauno maratonas šiemet nuotolinis ir vyksta visą savaitę, birželio 1–7 dienomis, nubėgti penkių skirtingų nuotolių per parą kauniečiui nereikės: startus jis galėjo išsidėlioti jam patogiu metu.

„Šiemet užsiregistravau, kol dar nebuvo karantino, ir net galvojau prašyti organizatorių, kad pusmaratonį leistų išbėgti 2 valandomis anksčiau, kad jį nubėgęs galėčiau dalyvauti maratone. O dabar per savaitę galiu ramiai susidėlioti laiką ir įveikti visas trasas“, – renginio formatu džiaugėsi R.Samajauskas.

50-mečiam kauniečiui svarbiau įveikti trasą nei pasiekti konkretų laiką.

Įveikdamas maratoną bėgimo mėgėjas vadovaujasi trimis taisyklėmis, kurių laikytis rekomenduoja ir kitiems.

„Maratoną bėgant niekada negalima su kuo nors „susiporuoti“, kad bėgsite distanciją kartu. Reikia bėgti savo tempu, galima bėgti tai su viena grupele, tai su kita.

Antra taisyklė – tinkamai apsirengti. Jei apsirengsi per plonai, kūnas daug energijos naudos šildymui, o jei karštą dieną per storai – vėsinimui.

Trečia taisyklė – nuo 41 kilometro iki finišo reikia bėgti sparčiai, nes gale stovi fotografai, darantys nuotraukas“, – su šypsena dėstė R.Samajauskas.

Laisvalaikiu vyras ne tik bėgioja, bet ir dažnai važinėja dviračiu. Bėgimo entuziastas džiaugiasi, kad savo idėjomis užkrėtė draugus – Kauno maratone bėgs beveik 30 jo pažįstamų.

Nuotolinis Kauno maratonas prasidėjo pirmadienį. Daugiau nei 3000 dalyvių išbandys jėgas šešiose distancijose. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.